Новини Золочівщини
14:57, 23 вересня 2018
535
0

Завжди надійно поруч

Завжди  надійно поруч
Gazeta
Фото: НУС
Святкові заходи з нагоди 67-ї річниці створення Навчального центру Національної гвардії України відбулись минулої п’ятниці, 21 вересня, у районному Народному домі імені Ігоря Білозора.
Відкрили свято урочистим внесенням стягів України та Навчального центру НГУ. Прозвучав славень нашої держави і начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик привітав причетних до свята – особовий склад, ветеранів та гостей: «Шановні колеги, дорогі наші ветерани та гості наших сьогоднішніх урочистостей! Сьогодні ми відзначаємо 67-му річницю з дня створення нашої військової частини. Наша частина пройшла нелегкий шлях і сьогодні, будучи вже Навчальним центром Національної гвардії України, виконує завдання щодо підготовки осіб рядового і сержантсько-старшинського складу як фахівців, так і молодших командирів для потреб Національної гвардії. Надзвичайно складний зараз час, на Сході тривають бойові дії. Нам необхідно готувати людей дуже серйозно, щоб вони не були ні для кого легкою здобиччю. І чим сильнішими ми будемо, тим менше буде бажання на нас нападати. На жаль, вже багато синів та дочок нашої держави схилили свої голови, щоб зберегти нашу незалежність та територіальну цілісність. Тому прошу згадати, пом’янути тих, хто загинув, захищаючи нашу державу».
Після символічної хвилини мовчання заступник начальника Навчального центру полковник О.  Демченко зачитав вітальні телеграми командувача Національної гвардії України та командування військових частин НГУ, а також накази про присвоєння чергових військових звань, відзнак та понад 150 заохочень для військових НГУ. В цей святковий день золочівських нацгвардійців вітали представники військових частин № 4114, № 3002, військового госпіталю НГУ та голова Львівської міжрегіональної секції асоціації ветеранів внутрішніх військ, Національної гвардії України підполковник у відставці Юрій Ваврисюк. Також з нагоди святкування річниці створення Навчального центру слово від «побратимів по зброї» було надано командиру військової частини А-2562 Збройних Сил України полковнику Юрію Примаченку.
Військові капелани та всечесні отці різних конфесій з молитвою, словами підтримки та проповіддю привітали військову частину. Нагадуючи, що день створення Навчального центру співпадає із великим християнським святом – Різдвом Пресвятої Богородиці, наголосили, що це дуже символічно – її захист для українського війська з часів козацтва є історичним та знаменним.
До щирих привітань долучилась дирекція підшефних навчальних закладів міста, а також представники приватних підприємств.
Вітаючи особовий склад заступник міського голови Василь Гавришків: «Дорогі військовослужбовці, мені надзвичайно приємно бути з вами в день святкування чергової річниці військової частини. У нас із міською владою склалася певна традиція, за якою ми вже не сприймаємося одні без інших. Кожен захід, кожне свято відбувається за вашою участю, та не тільки. Під час толоки чи прибирання території – ви завжди надійно поруч. Сьогодні від імені депутатів міської ради та міського голови хочу щиро подякувати вам за усе те, що робите ви для нашого міста та України».
Після офіційної частини право відкрити святковий концерт традиційно було надано військовому оркестру Навчального центру. Учасників свята вітали художні колективи міста, учасники художньої самодіяльності Навчального центру та переможці пісенних конкурсів.
Єва Тоцька
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.