Новини Золочівщини
16:41, 06 липня 2018
957
0

У Золочеві розпочалися збори керівного складу Національної гвардії України

У Золочеві розпочалися збори керівного складу Національної гвардії України
Gazeta
Фото: НУС

 

 

У Навчальному центрі Національної гвардії України сьогодні розпочався навчальний збір із начальниками територіальних управлінь, навчальних закладів і центрів, командирів військових частин Національної гвардії України.

 

Керівників частин та закладів Нацгвардії ознайомлять з усіма нормативно-правовими профільними нововведеннями. Також присутні обговорять розвиток систем управління та бойової підготовки і визначать головні напрями роботи з урахуванням загроз ворога й виконання завдань у межах операції Об’єднаних сил.

 

«Ми зібралися в Золочеві, щоб кожен командир подивився наглядно, як і в яких умовах зараз карбується сержантський фундамент Національної гвардії. Саме тут тренують інструкторів, які потім відповідають за бойову підготовку наших бійців. Високий рівень навчання – одна із головних запорук якісного виконання служби», – пояснив під час відкриття зборів командувач НГУ генерал-полковник Юрій Аллеров.

 

Командувач Національної гвардії мотивував серйозно підійти до навчального процесу: «Для учасників зборів сплановано заняття по всіх напрямах діяльності Національної гвардії. На завершальній частині хочу почути думку і пропозиції від кожного командира. Головне – щоб ці збори були ефективними, а це залежить від кожного з вас».

 

Збори триватимуть 3 дні. Навчання проходитимуть не лише в Навчальному центрі, а й на території військових частин Західного ОТО. Учасникам зборів буде продемонстровано правильну роботу зі спеціальною вимірювальною і пошуковою технікою, поліграфами, безпілотними літальними апаратами. Вивчатиметься досвід прийняття військових рішень і системи управління на рівні штабу за стандартами НАТО.

 

Другий день зборів стосуватиметься безпосередньо завдань, які Національна гвардія виконуватиме по всім своїм функціям: від охорони важливих державних об’єктів – до антитерористичних і стабілізаційних дій (з урахуванням нового Закону «Про національну безпеку». Увага буде наділена обговоренню ролі Національної гвардії під час деокупації захоплених територій Донбасу. Не обійдуть і питання підбору та підготовки особового складу і гендерної інтеграції.

 

Завершаться збори розширеним засіданням військової ради Національної гвардії України.

 

Прес-служба НГУ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.