Новини Золочівщини, Діяльність
14:10, 24 квітня 2018
1447
8

Добра справа для себе і свого міста

Добра справа для себе і свого міста
Gazeta
Фото: НУС
Чудовий весняний подарунок зробили золочів‘яни своєму рідному місту. У п‘ятницю, 20 квітня, на клумбах біля пам‘ятника Тарасові Шевченку за кілька годин городяни висадили близько тисячі троянд. Вперше акція «Подаруй місту квіти» відбулась у Золочеві у червні 2015 року  з неабияким успіхом. Тоді під час акції золочів‘яни придбали та власноруч висадили їх у клумбах біля Храму Воскресіння Господнього у центральній частині міста та на площі біля пам‘ятника Тарасові Шевченку. Працювали  і діти, і дорослі, даруючи свою працю та чудові квіти рідному місту. Бажання і праця, якісний посадковий матеріал троянд, який зголосився закупити і привезти приватний підприємець Роман Масник.  Золочів‘яни активно купували кущі, занурювали їх у глину та висаджували на клумбах.
Першими садити троянди прийшов колектив Центру дитячої та юнацької творчості, далі – колектив працівників Золочівської міської ради, чисельно долучились діти та молодь – учні міських шкіл, Золочівського економічного ліцею, Золочівського професійного ліцею, ДНЗ, підприємці, військовослужбовці, працівники організацій та установ міста.

Світлана КАРМАЗИН, спеціаліст з питань зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва:
– Золочівською міською радою було ініційовано акцію «Подаруй місту квіти». Колектив міської ради активно взяв участь і висадив понад тридцять кущів троянд. Метою цієї акції є не лише висадити кущі троянд, прикрасивши наше місто ними, але й також активізувати громадськість та спонукати берегти громадське майно.
Даринка ЗАБИТІВСЬКА, учениця 2Б класу Золочівської ЗОШ № 2:
– Я ще ніколи не садила квіти і хочу сьогодні спробувати.
Даринка вправно декламувала вірш Тараса Шевченка «Думка».
Ірина ІВАНЧИШИН, практичний психолог Золочівської ЗОШ № 2:
– Сьогодні біля пам‘ятника Тарасу Шевченкові ми з хорошим настроєм садили ці чудові квіти. Ця акція має гарний виховний аспект, адже діти садили квіти, вони бачитимуть як вони ростуть і навіть назвали квітки своїми іменами. Діти приходитимуть сюди і дивитимуться  як  ці квіти гарно розпускаються і радують око всім нашим золочів‘янам.
Людмила БОХНА, голова районної організації профспілки працівників освіти:
– Сьогодні ми з школярами міських закладів освіти долучилися до акції, ініційованої Золочівською міською радою, міським головою Золочева «Подаруй місту квіти». Думаю, що діти гарно попрацювали, долучившись до доброї справи якраз на почато нашої весни і прикрасивши наше місто. Я бачила гарні усміхнені очі щасливих дітей, які розуміли, що вони роблять дуже красиву справу для себе і для свого міста.
Василь ДЖУЛА, депутат Золочівської ради:
– Сьогодні ми підтримуючи гарну традицію, садимо кущі троянд у клумби біля пам‘ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Сподіваюсь, що цього разу вони приживуться, і наші мешканці віднесуться з відповідальністю, і не будуть більше шкодити у цьому парку. Приємно, що долучилась наша молодь, бо ця краса залишається для них.
Леся ГОРГОТА, редактор часопису «Наша українська справа», одна із організаторів акції:
– Вперше акцію «Подаруй місту квіти» ми організовували у 2015 році, тоді приєдналось чимало золочів‘ян, і стало зрозуміло, що це не просто акція з благоустрою, а це акція, що має соціально-виховний аспект, адже приходили діти з батьками, бабусі з внуками купували квіти, висаджували їх у клумби. Зрозуміло, що та дитинка, яка посадила цю квіточку сама, вона нищити її не буде. У перших рік нашої акції ми висадили близько восьмисот кущів троянд у клумби нашого міста. Потім були менш масштабні акції. А цьогоріч біля пам‘ятника Тарасу Шевченкові ми висадили тисячу кущів троянд. Дуже дякую освітянам, які долучилися спільно із своїми учнями, працівникам установ, які працюють у місті. Приходьте наступного року.
Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:
– Щиро дякую усім, хто приєднався до акції «Подаруй місту квіти!». Дякую колективу часопису «Наша українська справа» за гарну ідею та її втілення у життя. До висадження квітів долучилось чимало золочів‘ян, підприємці, депутати, громадські активісти, молодь.   Впродовж дня у біля пам’ятника Кобзарю висаджено більше тисячі кущів троянд. Акція має і виховний аспект. До висадження квітів долучилась молодь, діти.
Хочу відзначити золочівських освітян, котрі радо відгукнулись на заклик висадити квіти у вінок шани Тарасові Шевченку. Особливо хочу подякувати Людмилі Бохні, котра працювала спільно з усіма впродовж всього дня, координувала роботу школярів та педагогів. Зрозуміло, що якщо сьогодні діти посадили кущ троянд, то завтра ламати його не стануть й інших застережуть. Дуже тішуся з того, як зростає свідомість золочів‘ян. Завдяки таким людям і розвивається наше місто.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
 
 
 
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (8)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.