Новини Золочівщини
19:18, 29 квітня 2018
2431
5

Зустріч з народними депутатами з приводу реконструкції головної площі Золочева

Зустріч з народними депутатами з приводу реконструкції головної площі Золочева
Gazeta
Фото: НУС

У Золочеві триває реконструкція історичної частини нашого міста. Зараз активно ведуться будівельні роботи на площі Вічевій. Детальніше розповідає міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ:
– Ми розпочали реконструкцію головної площі нашого міста – площі Вічевої (пл. Маркіяна Шашкевича). Проект реконструкції досконалий, він передбачає заміну усіх комунікацій. З цього приводу вже проведено ряд технічних нарад із фахівцями, бо будівельні роботи слід виконати дуже якісно, щоб впродовж наступних ста років не було потреби переробляти. Генеральний підрядник проекту – Львівське ШРБУ-65. Ці будівельники досить надійні. Співпрацюємо з ними з 2011 року. Виконані ними будівельні роботи  на вулиці Шашкевича та бульварі Г. Сковороди самі говорять за себе.
Вартість виконання будівельних робіт близько 30 мільйонів гривень, а це – річний бюджет нашого Золочева. Зрозуміло, що нам потрібна серйозна фінансова підтримка.
– Ігоре Михайловичу, в неділю у Золочеві побували одразу два народних депутати. Ознайомились вони і з роботами, що ведуться на площі Вічевій.
–  Приїзд у Золочів відразу двох народних депутатів – Тараса Батенка та Андрія Кота – дуже знаковий. Ми обговорили фактичну потребу в коштах для стабільної роботи будівельників, обговорили можливі джерела фінансування.
Я вдячний саме цим народним депутатам, бо минулого року Тарас Батенко ініціював на наш проект по реконструкції площі Вічевої кошти у розмірі 500 тисяч гривень, а народний депутат та наш земляк Андрій Кіт ініціював з Державного бюджету субвенцію у розмірі              1 206 600 гривень. Це суттєва підтримка громади у цей скрутний для нас усіх час.
Вірю, що ці та інші народні обранці допоможуть нам цього року залучити кошти Державного бюджету на продовження робіт на площі.
– Якщо все ж не вистачить коштів, як будете діяти далі?
– Для цього ми спробуємо об‘єднати українців всього світу. Наш відеорежисер Віталій Николишин приступив до зйомки відеоролика зі зверненням відомих людей до світової спільноти про збір благодійних пожертв на реконструкцію площі Вічевої. Дуже надіюсь на нашу діаспору за кордоном, на правдивих благодійників  в різних куточках світу. Маркіян Шашкевич є вагомою постаттю не лише для громади Золочівщини чи Львівщини, а й всієї України. Визначною є його роль у житті Української Греко-Католицької церкви. І це є наша спільна можливість закарбувати пам‘ять про отця Маркіяна для наступних поколінь.
Тарас БАТЕНКО, народний депутат України:
– Минулоріч ми спільно з Андрієм Котом активно допомагали коштами соціально-економічного розвитку, скерували невеличкі кошти на реконструкцію площі Вічевої. Працюємо дальше, щоб площа була достойно завершена. Думаю, що і цьогоріч ми допоможемо Золочеву коштами Державного бюджету. Працюємо у цьому напрямку з різними фондами. Думаю, золочів‘яни мали можливість оцінити як освоювались кошти, залучені нами впродовж останніх років. Головне, щоб місто змінювалось дальше, щоб місто приваблювало туристів. Місто переживає зараз період активного відродження і ми будемо намагатись йому в цьому допомогти.
Андрій КІТ, народний депутат України:
– Я фактично живу у місті Золочеві, точніше біля міста Золочева. Я багато років тут  живу  і працюю. І я можу порівняти різні періоди життя міста Золочева. Я їх ділю: до Ігоря Гриньківа і після Ігоря Гриньківа. Я можу це все пов’язати докупки. Я є свідком того, як розбудовується місто. Я дуже тішуся, що ми маємо активного голову міста, маємо активного народного депутата, який допомагає на своєму окрузі. Я є простим мешканцем Золочівщини. Але я є людина небайдужа, тому радий кожній зміні, кожному позитивному руху, який тут відбувається.
Окремо хотів би звернути увагу на те, що ми повинні спільними зусиллями зупинити те безчинство, яке тут відбувається із цим незаконним будівництвом. Воно насправді вже перейшло всі здорові межі і здоровий глузд.  Я вірю, що українська правоохоронна система докаже, що вона існує. І ми наведемо порядок, що стане логічним завершення тієї роботи, яку ми проводимо на цій площі. Від себе хочу сказати, що я був у Золочеві, і я збираюсь тут далі жити, тому і буду в міру своїх можливостей допомагати і тішуся, що ми тут разом усі зібрались.
Розмовляла
Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (5)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.