Новини Золочівщини
13:58, 19 березня 2018
7574
560

Впорядкують Млинівку та канали у парку

Впорядкують Млинівку та канали у парку
Gazeta
Фото: НУС
Із настанням весни пожвавлюються роботи із благоустрою. Проте, схоже у міському парку відпочинку «Здоров‘я» це процес безперестанний. Комунальники щодня працюють над його впорядкуванням. 13 березня відбулась робоча нарада із керівництвом управління водного господарства та Золочівського МВЖКП щодо впорядкування каналів та річки Млинівки.
Ігор САВЧУК, керівник Золочівського управління водного господарства:
– Золочівським управлінням водного господарства проведено обстеження парку. Є певні нюанси, які не дають можливості привести парк до належного стану. Одна з них – це рівень ґрунтових вод. Кілька десятків років тому тут було проведено меліоративні роботи, тут було нарізано певну кількість меліоративних каналів, встановлено містки, які за час експлуатації прийшли в негідність, зруйнувались, замулились. Для того щоб усунути це, потрібно понизити рівні ґрунтових вод, розчистити струмки, мережу меліоративних каналів, поновити містки. Для того щоб ці заходи були ефективними, потрібно понизити рівень річки Млинівки, яка створює «підпор» і унеможливлює пониження рівню ґрунтових вод. Нашим управлінням буде надано пропозиції до Золочівської міської ради щодо виконання цих робіт.
Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:
– Враховуючи побажання мешканців міста, ми продовжуємо виконувати роботи у міському парку «Здоров‘я». Є невідкладні роботи, пов‘язані із зменшенням заболоченості парку. Через те сьогодні управління водного господарства, міське комунальне господарство, керівники сьогодні тут у парку, планують роботи. Найголовніше, це очистити меліоративні канали, забезпечити стік дощових та ґрунтових вод. Важливим також є питання як очистити річку Млинівку. Маємо тут декілька інженерних конструкцій, тобто є містки, які потрібно перевстановити, понизити їх рівень. Потрібно знизити заболоченість парку, а після цього ми зможемо продовжувати роботи із благоустрою парку. Переконаний, що наш парк стане найулюбленішим місцем відпочинку для золочівців.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (560)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.