Новини Золочівщини
15:21, 23 листопада 2017
1305
0

За його книгами можна вивчати історію

За його книгами можна вивчати історію
Gazeta
Фото: НУС
Листопад... Швидко вечоріє, темнота огортає місто в свої обійми, і чути лиш розмови ворон, які якраз зібрались для теревень на краю даху замку. У вікні камінної зали Золочівського замку мерехтить світло від жевріючих у каміні дров. У затишній атмосфері зібралось немало людей, всі чекають на презентацію книги «Король болю» знаного українського письменника Богдана Коломійчука.  
Він астроном, актор, письменник і фехтувальник в одній особі, пише історико-авантюрну прозу, яка розв'язує йому руки й дозволяє нанизувати на історичні події, наче перли, свої фантазії. По його книгах можна гуляти Львовом і вивчати історію.
Відомий автор ретро-детективів розпочав презентацію з дебютного роману «Людвисар», з яким у 2013 році здобув гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013», й трішки ближче познайомив з іншими своїми надбаннями. Розповів, як у подорожах шукати натхнення, а в друзях – героїв для своїх романів. «Я часто буваю у Європі, зустрічаюся зі студентами-словістами, для них є предметом досліджень, приїжджаю на запрошення студентських та викладацький братств».
Насміявшись досхочу з життєйських історій та казусних ситуацій, Богдан Коломійчук презентував вищезгаданий роман «Король болю», який називають одним з найкращих у доробку автора. Частина дійства відбувається на наших теренах, у Львові та Поморянах, в ХVІ столітті, тому нас, перш за все, повинна зацікавити історія нашого краю. «Коли я приїжджаю на місце, де повинен бути замок, а його немає, здається, що мене обікрали», – з сумом розповідає автор. Бо й справді, у романах Коломійчука Поморянський та Невицький замки постають перед нами могучими захисними спорудами, і ми лишень уявити можемо, якими вони були красивими кілька століть тому.
З останньою жаринкою зустріч підійшла до свого логічного завершення. Кожен мав можливість придбати книги Богдана Коломійчука й отримати автограф особисто. А нам лише залишається подякувати письменнику за просвіту нашого українства.

Мар'яна БОЙКО
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.