Новини Золочівщини
12:44, 02 листопада 2017
687
1

Щоб усе на світі знати...

Щоб усе  на світі знати...
Gazeta
Фото: НУС
27 жовтня до читачів районної бібліотеки для дітей в рамках Свята української книги та за підтримки Департаменту культури ЛОДА завітали дитячі письменники Юля Лящинська та Олександр Зімба.
Юля Лящинська презентувала книгу «Леля з будиночка на дереві». Знайомство з письменницею та її героїнею справило неабияке враження на маленьких читачів. Дитяча письменниця Юля Лящинська розповіла, чому пише для дітей, як вийшла у світ її перша книжка про Лелю і всіх, хто був залучений до цієї гарної події. Говорили про діток, сім’ю та дитячі ігри. Леля – звичайна дівчинка, жвава і весела. Але житло у неї незвичне – вона з татом і мамою живе в будиночку на дереві. Одного дня з’являються лихі сусіди, які хочуть відібрати їхній затишний дім на втіху своєму розбещеному синку, якого дівчинка називає Свинопринцом. Проте рішуча і відважна Леля, дарма що мала, стає на захист будиночка…
Справжнє захоплення викликало у присутніх знайомство із письменником Олександром Зімбою.
Олександр Іванович Зімба  – заслужений тренер України з важкої атлетики, відомий спортсмен, а ще – щасливий дідусь. У нього п‘ятеро внучат. Саме завдяки їм він від спорту перейшов у творчість та став засновником видавництва «Вісім лапок», видав серію казок «Веселі пригоди Бровка та Мурчика».  До неї увійшли з два десятки книжечок про пригоди песика та котика. На їх сторінках головні герої бавляться, сперечаються, миряться й танцюють, як справжні діти. Поезія для дітей Олександра Зімби дуже добра, світла, позитивна та весела. Гарно сприймається й легко запам’ятовується.  Насправді  тільки у приказці кіт з собакою не можуть ужитися разом, а в книжечках письменника все навпаки. «Щоб усе на світі знати, треба вміти що? Читати!», – наголошує письменник.
Юні читайлики із захопленням брали активну участь у зустрічі із письменниками – безліч запитань, ідей, пропозицій, захоплень. А ще –  придбані книги авторів та автографи на згадку про зустріч.
Сприяли у проведенні зустрічі вчителі молодших класів ЗОШ І-Ш ст. № 1 Н. М. Петрик, Н. Ю. Біловус, І. І. Калітовська та класоводи ЗОШ І-Ш ст. № 3 А. Л. Любинецька, О. Ю. Горішна, О. О. Степова.

Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.