Новини Золочівщини
15:20, 20 жовтня 2017
1194
1

Книга – мій найкращий друг

Книга – мій найкращий друг
Gazeta
Фото: НУС
Книга – одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож Країною Знань: розповідає про те, як вирощують хліб і зводять будинки, варять сталь і приборкують ріки. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги. Недарма і прислів’я є: «Хліб годує тіло, а книга – розум». Традиційно у другій половині жовтня в бібліотеках Львівщини проходить Свято української книжки.
Про історію свята розповіла заступник директора централізованої бібліотечної системи Надія Кобзар:
– Цими днями, з 1 по 28 жовтня, у бібліотеках Львівщини відбувається Свято української книги. Традиція проведення була започаткована в довоєнній Галичині товариством «Просвіта».  Відтоді це свято щорічно відбувалося до 1940 року. В 1992 році Львівська обласна бібліотека для дітей разом з товариством «Просвіта» відновили призабуте Свято української книги.
18 жовтня у Золочівській ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 відбувся виховний захід «Книга – мій найкращий друг» для учнів молодших класів.
Це були справжні літературні посиденьки, які разом зі школярами також провели бібліотекарі Надія Кобзар та Христина Кулян. Під час цих літературних посиденьок  відбувся діалог бібліотекарів з найменшими користувачами про улюблених казкових героїв. Також учні мали змогу переглянути виставку «Її величність українська книжка» та спільно із наставниками поринути у літературну мандрівку «Лисичка йде до бібліотеки». Учні завзято декламували вірші, брали активну участь у вікторинах, відповідали на запитання.
«Книга, яка прийшла у дитинстві, супроводжуватиме вас усе життя. І коли відчуєте, що обставини перемагають, не вистачає мужності і сили для боротьби з ними, перегорніть знайомі сторінки», – підсумувала Надія Кобзар.


Назар ПАСТЕРНАК
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.