Новини Золочівщини
14:50, 10 жовтня 2017
653
0

УРОЧИСТИЙ ВИПУСК ІНСТРУКТОРІВ

УРОЧИСТИЙ ВИПУСК ІНСТРУКТОРІВ
Gazeta
Фото: НУС
У вівторок, 10 жовтня, на території Золочівського замку-музею відбувся військовий ритуал з нагоди випуску особового складу другого етапу підготовки інструкторів Навчального центру НГУ України. У ньому взяли участь начальник Навчального центру Національної Гвардії України полковник Михайло Кулик, перший заступник начальника Навчального центру полковник Олег Киричук, військові капелани о. Андрій Кулицький та о. Юрій Галабуда, керівник апарату Золочівської РДА Галина Семчишин, заступник міського голови Василь Гавришків, інші гості.
Після вручення грамот відмінникам навчання НЦ, слова привітання та настанови для молодого покоління військових пролунали від начальника НЦ НГУ полковника Михайла Кулика: «Сьогодні, отримавши сертифікати, ви відбуваєте до своїх військових частин. В нас попереду ще є серйозні завдання щодо підготовки нашого особового складу і завдання ваше полягає у тому, щоб ми, військовослужбовці Національної Гвардії України, не були легкою здобиччю для противника, щоб рівень професійної підготовки війська зростав і щоб ми могли дати відсіч будь-якому агресору. Бажаю вам успіхів у службі, професійного зростання, витримки, здоров’я, добра, благополуччя, і, головне, швидшої перемоги над ворогом». Керівник НЦ висловив привітання присутнім у рядах випускників військовим-жінкам і вручив квіти.
Керівник апарату Золочівської РДА Галина Семчишин висловила зворушення та символізм того, що саме на землі Будителя Галичини Маркіяна Шашкевича знаходиться Навчальний Центр, який готує спеціалістів такого висококласного профілю, нагадала, що саме від них, випускників-інструкторів, залежить безпека та здоров’я багатьох військовослужбовців.  
Заступник міського голови Золочева Василь Гавришків зичив молодим спеціалістам викладати себе «на всі сто», долучатись до будівництва та захисту нашої держави, зауваживши, що Навчальний Центр Національної Гвардії і військовослужбовці є невід’ємною і важливою частиною нашого міста. Запрошений на свято полковник у відставці Євген Авескулов передав батьківський привіт від ветеранів, побажавши своїми зусиллями та навчанням укріпити Збройні Сили України та Національну Гвардію.
Отці А. Кулицький та Ю. Галабуда благословили випускників молитвою до Бога і повчальним словом про таланти, які кожному та всім потрібно примножувати та удосконалювати, для збереження життя та здоров’я військовослужбовців.
Урочистості завершились неперевершеним виконанням пісень «Вставай, Україно» та «Національна Гвардія» військовим оркестром, винесенням Бойового прапору Прапороносним взводом та врученням сертифікатів особовому складу.
Церемонію супроводжували святкові постріли з гармат золочівського козацтва.

Єва ТОЦЬКА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.