Новини Золочівщини
12:31, 15 вересня 2017
627
0

Фестиваль партнерства

Фестиваль партнерства
Gazeta
Фото: НУС
8–9 вересня Золочівська міська рада представляла туристичний потенціал міста на «Фестивалі партнерства», що проходив у Львові. Для участі у «Фестивалі партнерства» прибули офіційні делегації від польських воєводств і міст-побратимів Львова.
Уже традиційно Генеральне консульство Республіки Польща у Львові спільно з владою області і міста Львова організовує у вересні одну з найбільших українсько-польських подій – VI «Фестиваль партнерства», який сприяє розвитку культурної співпраці Польщі та України, презентує мистецьке життя польських міст та воєводств і відображає творчу діяльність.
На фестивалі посеред площі Ринок опинилася капсула 5D. Львів'янам там пропонують, сидячи у кріслі, помандрувати велодоріжками Польщі за маршрутом Green Velo. Він пролягає повз замки, палаци і природні принади.
«Це є туристичні шляхи для роверистів, які пролягають п'ятьма польськими воєводствами Східної Польщі і мають довжину 2 тисячі кілометрів. Упродовж усього маршруту є місця обслуговування для роверистів, де можна перепочити», – розповідає Томаш Копар, представник адміністрації Свєнтокшиського воєводства.
Позаду Ратуші розташували ярмарок партнерства. Польські регіони демонструють свої туристичні перлини і освітні програми. Такий фестиваль відбувається у Львові уже ушосте, аби сприяти передовсім культурній співпраці України і Польщі, а ще для розвитку наукових і туристичних напрямків.
«Є неймовірна кількість зв'язків і на рівні самоврядування, і звичайних міжлюдських зв'язків, і неурядових організацій. Тому «Фестиваль партнерства» має глибокий сенс. Цього року маємо тут 8 регіонів і 7 великих польських міст, які презентують свої привабливості», –  коментує Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі.
Нагадаємо, що місто Золочів має міста-побратими у Польщі – Оллава, Мінськ Мазовецький, а також співпрацює із кількома польськими ґмінами, спільно з якими подали три заявки на участь у Проекті транскордонної співпраці «Україна–Польща–Білорусь». Усі три заявки отримали високий результат та пройшли у фінальний етап.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.