Новини Золочівщини
09:36, 25 грудня 2015
954
0

Основна мета – пожвавлення транскордонної співпраці

Основна мета – пожвавлення транскордонної співпраці
Gazeta
Фото: НУС

Шлях Яна ІІІ Собеського як транснаціональний туристичний продукт
Поглиблення стосунків між українцями і мешканцями країн Євросоюзу
20 грудня у місті Жовква відбулась заключна конференція проекту «Шлях Яна ІІІ Собеського як транснаціональний туристичний продукт». Детальніше про це розмовляємо з міським головою Золочева Ігорем Гриньківим, котрий був учасником конференції.
– Ігоре, хто ініціює та яка мета цього проекту?
– Цей проект втілюється в рамках програми транскордонної співпраці  «Польща–Білорусь–Україна» та фінансується Європейським Союзом. Скерований на розвиток туризму і пожвавлення транскордонної співпраці між органами місцевого самоврядування декількох держав. Значна частина історичної спадщини, що пов‘язана із постаттю Яна ІІІ Собеського знаходиться в Україні, зокрема, на Львівщині. Міжнародний маршрут спочатку буде охоплювати Польщу та Україну, а з часом може поширитись на такі держави як Австрія, Угорщина, Білорусь, Литва, Словенія, Чехія.
– Які твої цілі щодо цієї конференції?
– Насамперед, це промоція нашого міста, поглиблення стосунків між українцями і мешканцями країн Європейського Союзу. Це можливості подальшої реалізації транскордонних проектів, розвиток підприємництва та можливість залучення інвестицій на цьому туристичному шляху.
– Який результат конференції?
– Ми, представники органів місцевого самоврядування України і Польщі, представники бізнесу, урочисто підписали акт коаліції і лист розвивати проект «Шлях Яна ІІІ Собеського як транснаціональний туристичний продукт», оскільки вигоду з цього можуть отримати наші громади.
Розмовляв Михайло ЛАПСЮК
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.