Новини Золочівщини
12:12, 15 вересня 2017
969
0

У Золочеві відбулась ярмарка спорту

У Золочеві відбулась  ярмарка спорту
Gazeta
Фото: НУС
8 вересня,  до Всеукраїнського дня фізичної культури і спорту та у рамках «Олімпійського тижня», на міському стадіоні «Сокіл» відбулась «Ярмарка спорту». Господарями свята були вихованці Золочівської дитячо-юнацької спортивної школи (директор Борис Лісовик) та секції кіо-кушинкай карате (Володимир Красносельський). Державний прапор України підняли кращі спортсмени відділень спортивної школи.
Учасників свята привітали Галина Семчишин, керівник апарату Золочівської райдержадміністрації, та Борис Лісовик, директор Золочівської ДЮСШ. Вони бажали тренерам, учителям фізичної культури, учням успіхів та спортивних досягнень.
Гостям, учням шкіл та ліцею презентували види спорту, які є у нашій спортивній школі, та секцію кіо-кушинкай карате, познайомили з тренерами – кваліфікованими педагогами, під керівництвом котрих можна фізично розвиватись та підвищувати свою спортивну майстерність.
Відділення футболу у нашій спортивній школі було відкрите у далекому 1954 році. Першими тренерами школи працювали Роман Галас, Мирон Воронкевич.
Тренер-ветеран спортшколи Михайло Токар за свою педагогічну кар'єру виховав не один десяток футболістів, які здобували для району перемоги в обласних та Всесоюзних (на той час) змаганнях. Ось імена його вихованців: кандидат у майстри спорту Михайло Завальнюк, майстер спорту Михайло Стельмах, майстри спорту Віталій Шумський, Олександр Попов, Євген Паламар – успішно виступали в чемпіонаті України серед команд вищої та другої ліги. Євген 3авальнюк, Ігор Чікіль – бронзові призери України серед колективів фізичної культури.
Тренерами відділення футболу працювали також Ігор Чікіль, Микола Трофимчук, Євген Завальнюк. Їхні вихованці: Віталій Маєвич – в складі збірної команди Молдови брав участь у відбіркових іграх чемпіонату Європи; Володимир Юрченко, Олег Решетов – переможці юнацьких ігор України 1998 р.
Збірні команди вікових груп неодноразові переможці та призери Всеукраїнських та міжобласних турнірів. Зараз у відділенні футболу тренерами-викладачами працюють Ігор Токар, Ярослав Завальнюк, Володимир Цвігун, Микола Трофимчук. Збірна команда 1995–1996 р. н. Виборола титул чемпіона Львівської області з футболу серед ДЮСШ сезону 2008–2009 p.p.
Вихованці відділення футболу спортивної школи, виступаючи за юнацький склад футбольного клубу «Сокіл» сезону 2017 року, зайняли третє місце у групі. Команди відділень різних вікових груп неодноразові переможці та призери Всеукраїнських та міжобласних турнірів з міні-футболу, які проходили в містах Ізяслав, Волочиськ Хмельницької області, Козові, Підволочиську, Тернополі, Золочеві.
Відділення боротьби дзюдо було відкрите у 1984 році.
На сьогодні на відділені боротьби дзюдо займається 68 учнів. Тренерами працюють Юрій Котов, Олексій Тараканов та Богдан Довгань. Неодноразовими переможцями та призерами області ставали їхні вихованці: Роман Почапський, Дмитро Тимракевич, Володимир Попадюк, Руслан Шимечко, Павло Кашалаба, Богдан Мачурад, Влад Матірний, Артур Лабутін, Назар Котов.
Відділення легкої атлетики у спорт школі відкрите в 1955 році. Тренерами з легкої атлетики працювали: Анна Яворська, Володимир Говор, Ірина Паценко, Лідія Єфімінко, Петро Черниш та Юлія Вархоляк. Їх вихованці – неодноразові переможці та призери обласних і Республіканських змагань.
У січні 2012 року було відкрите відділення боксу в нашій спортивній школі. Займаються на відділенні 68 юних боксерів. Тренерами-викладачами тут працюють Семен Брагін та Віктор Баран.
26 серпня у Золочеві проведено урочисте відкриття боксерського залу, у рамках якого відбувся міжнародний турнір з боксу.
Вихованці секції кіо-кушинкай карате цього дня також провели показові виступи.
Заснування Золочівської секції карате кіокушинкай – осінь 1999 року. Засновник секції та єдиний тренер-наставник – сенсей 3 дан Володимир Красносельський.
Після показових виступів та товариських турнірів кращих спортсменів нагородили призами та грамотами, а також олімпійською символікою.
Відділ освіти та дирекція Золочівської ДЮСШ висловлює щиру подяку за надані призи Золочівській райдержадміністрації та Львівському відділенню національного олімпійського комітету.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото Назара ПАСТЕРНАКА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.