Новини Золочівщини
12:53, 06 вересня 2017
771
0

Старт нового навчального року

Старт нового  навчального року
Gazeta
Фото: НУС
Cвітлий, радісний, наповнений пахощами осінніх квітів і незабутніми звуками шкільного дзвоника – таким був цьогорічний День Знань для золочівських школярів.
1 вересня дзвінок на урок пролунав у всіх навчальних закладах району. Після літніх канікул, засмаглі й святково вбрані дітлахи з'явилися на урочисту лінійку із квітами в руках. Українська вишиванка красується і на першокласниках, і на учнях старших класів, і на вчителях, і на батьках. Українське – це модно.
У Золочівській ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 розпочали святкування із  внесення Державного Прапора України, під звуки Державного Державного Гімну України, хвилиною мовчання за полеглими героями Небесної Сотні і вояками російсько-української війни та благословення духовних отців.
Директор школи Василь Любинецький привітав вчителів та учнів з початком навчального року, звернувся до батьків і першокласників з щирим побажанням добра і наснаги у навчальному процесі.
Під оплески на лінійку запросили першачків разом  із першою вчителькою Іриною Єрмаковою, яка у яскравій мандрівці Країною Знань не просто оберігатиме малят, а й допомагатиме осягати навчальні процеси. Маленькі, розгублені і водночас горді, бо ж сьогодні стали справжніми школярами, першокласники розповідали вірші, тішились першому шкільному дню.
Не обійшлось на святі без гостей. Гість від Навчального центру Національної гвардії, стрілець комендантської роти Юрій Хоміцький завітав у стіни рідної школи із привітаннями:
– У цей сонячний вересневий день мені особливо приємно завітати до стін рідної школи. Спогади про шкільні роки – це найтепліші і найприємніші спогади. Мені приємно, що в цій школі навчається мій син, бо вона – найкраща. Дорогі учні, не поспішайте дорослішати. Шануйте і поважайте ваших вчителів, які віддають вкладають душу і серце у ваше виховання. Дорогі вчителі, дякую вам за неоціненну працю, любов і терпіння. Зичу усім нам великої перемоги над ворогом. Любіть Україну! Слава Україні!
Серед поважних гостей школи народний депутат України Тарас Батенко, який подбав про те, щоб цьогоріч було замощено доріжку на шкільному подвір‘ї.
– Шановний пане директоре, педагогічний колектив, дорогі учні. Коли над всією Україною дощить, то у Золочеві світить сонце. Хочу вам усім побажати хай у вашому житті завжди буде сонячно. Ми всі змінюємось, всі дорослішаємо. Змінюється Україна, змінюються міста. Змінюється ваша школа. Найдорожче, що у цьому житті є, це – знання. Цей світ є невдячний, цинічний і злий. І тільки ваші добрі обличчя можуть його змінити. Хочу вам побажати бути завжди спраглими до знань, до освіти і самоосвіти, успішно вступати у вищі навчальні заклади і далі залишатись в цій країні і змінювати її на краще.
Із щирими напутніми словами до першачків звернулись перша вчителька Ірина Єрмакова та мама першокласниці Тамара Далик.
Випускники вручили шкільній малечі подарунки та провели до класу, де розпочався перший патріотичний урок.
Завершилося свято гомінким дзвінком, що сповістив про старт нового навчального року.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.