Новини Золочівщини, Діяльність
16:28, 02 червня 2017
1490
0

Золочів'яни – правдивий скарб нашого міста

Золочів'яни – правдивий  скарб нашого міста
Gazeta
Фото: НУС
28 травня Золочів святкував 594 річницю з дня свого заснування. Традиційно святкування розпочались із святкових Богослужінь у храмах нашого міста за Україну, місто Золочів та його мешканців. А далі…
У міському парку відпочинку відбувались спортивні заходи – волейбол, тримбол, легкоатлетичний турнір на приз часопису «Наша українська справа».  
З ініціативи клубу «Аматор» та Золочівської ДЮСШ відбувся велопробіг по місту.
На території Золочівської ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 проходив шахово-шашковий турнір.
Справжньою подією для молоді стала презентація проекту «Культурна платформа» у міському парку «Здоров‘я», про який ми писали у попередньому номері нашого часопису.
Любителів військової справи об‘єднала виставка зброї на стадіоні, що на вул. Шухевича Р. Також на стадіоні відбувся запуск ракет чемпіонами України з ракетно-модельного спорту – вихованцямси Станції юних техніків.
Та безумовно подією цієї весни став Еко-фестиваль в рамках святкування Дня міста Золочева за підтримки Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА. Кожен охочий мав можливість відвідати презентаційні заходи від Національних природних парків – «Сколівські Бескиди», «Північне Поділля», «Яворівський», посмакувати трав'яними чаями; відвідати  майстер-класи з виготовлення виробів з вовни, гончарну майстерню, виставку виробів з дерева. Діти ж отримали неймовірне задоволення від розфарбовування  екофарбами.  Також під час святкування Дня міста Золочева усі охочі змогли переглянути виставку-продаж воскових свічок, картин, старовинних фотографій, гончарних виробів, виробів зі скла, скуштувати смачного меду, козацького кулешу, відвідати атракціони.
Знайшли своїх поціновавувачів інформаційні заходи від Департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА про енергозбереження, кредитування.
Модниці змогли завітати на показ моделей жіночого одягу, що відбувався на площі Незалежності.
В рамках святкування Дня міста також відбулось  відкриття третього в Україні автомийного комплексу самообслуговування «Green Wave» біля стадіону «Сокіл»
У ЗОШ №1 відбулась Урочиста академія, присвячена 25-річчю відновлення «Союзу українок».
А тим часом маленькі художники брали участь у конкурсі малюнка на асфальті «Моє рідне місто».
Юні ж актори музично-драматичного гуртка Золочівського ЦДЮТ презентували екологічну інсценізацію «Чисте довкілля». Директор Департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник щиро подякував керівнику гуртка Уляні Буртняк та маленьким акторам за громадянську позицію та участь в екологічних заходах. Також Руслан Гречаник нагородив переможців конкурсу «Моя екологічна історія» та «Природа не має кордонів».
Культурно-мистецька програма за участю місцевих талантів «З днем народження, рідне місто» ще раз підтвердила, що талановиті юні і дорослі золочів‘яни творять дива з нашим настроєм. А їх, талановитих, у нас дуже багато, а розмаїття їхніх талантів просто невичерпне.
Хорошою традицією для бібліотекарів відділу обслуговування стало розпочинати саме у цей день акцію «Бібліотека під відкритим небом». Плануємо продовжити акцію і цього літа виходячи на вулиці міста щосереди. Під час святкування відбувалося багато цікавих заходів, одним з яких літературний сквер «Думки у слові», де бібліотекарі пропонували золочів'янам і гостям міста ознайомитися з літературою про наш край, з книгами сучасних авторів. Під час спілкування з учасниками свята бібліотекарі розповідали про бібліотеку, про послуги, які пропонує золочівська книгозбірня, роздавали візитівки.
Золочівське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка гостинно вітало золочів‘ян у Мистецькій кав’ярні «Золочів і Я».
Ще потужнішими стали потоки містян до центру міста, коли звідти долинули звуки духової музики. Як завжди, урочисто і піднесено відбувався виступ військового оркестру Навчального центру Національної гвардії України. А силу і міць нацгвардійці продемонстрували під час акробатичного батлу.
Урочисте відкриття святкування Дня міста Золочева розпочалось традиційно із Державного Гімну України у виконанні солістки Анни Богачевської та військового оркестру Навчального центру Національної гвардії України.
До громади міста з нагоди свята звернувся міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ:
– Дорога і люба моєму серцю золочівська громадо! Золочів відроджується. Золочів знову сьогодні зібрав в цей прекрасний день таку велику кількість тих, хто любить це місто. Нам багато вдається тому, що правдивим скарбом нашого міста є ви, дорогі золочів‘яни, дорогі трудівники, такі як Ярослав Іванович Максимович, невтомний трудівник і наш міський голова, котрий і сьогодні продовжує свою працю і допомагає нам усім. І таких людей дуже багато. Нам багато вдається, тому що ми сильні нашою християнською єдністю. А ще з нами безсмертний дух нашого Генія і Будителя Руси Маркіяна Шашкевича. Нам багато вдається, бо у Золочеві найбільш мужні військові – нацгвардійці під керівництвом Михайла Кулика та військовослужбовці Збройних Сил України під керівництвом Юрія Примаченка. Нам багато вдається, бо це місто очолює прекрасний депутаський корпус, прекрасний професійний виконавчий комітет, котрі відкинувши свої політичні амбіції, зосередились на тому, що турбує вас, дорогі золочів‘яни. Сьогодні на нашу адресу надійшло багато привітань. Привітань із наших міст-партнерів, з Німеччини, з Польщі, Скадовська, від регіонального відділення Асоціації міст України... Дозволю собі дуже коротко процитувати: «Великого бажайте! Велике не затемнює погляду маловажними речами… Хто бажає великого, той глядить на речі в далекій перспективі. А тоді воно має бути великим і корисним не на десять, сто, тисячу літ, але на цілу вічність». Це слова Партіарха Йосипа Сліпого. Золочів був, Золочів є, Золочів буде. Слава рідному місту! Слава Вам, дорогі золочів‘яни! Слава Україні!
Також з вітальним словом до громади міста звернулась депутат  Золочівської міської ради Юлія СЛОБОДЯН:
–   Дорога моя золочівська громадо! Я дуже тішусь, що маю сьогодні таку чудову нагоду привітати вас. Я тішуся, що можу працювати для вас, для найкращої громади, напевно, в Україні. Моє рідне місто розвивається і я беру в цьому участь разом з вами. Розумію, що тільки ми, разом, спільними зусиллями, можемо будувати наше рідне місто, починаючи з наших двориків, з наших під‘їздів, з наших вулиць… Дорога моя громадо, разом ми велика сила. Тішусь, що можу вас сьогодні вітати. Слава моєму рідному місту! Слава моїй країні! Героям слава в цій країні!
Гурт «ВКС» разом із золочів‘янами виконав пісню про рідне місто та запросив гостей свята до частування святковим короваєм, що його випік підприємець Василь Кривуцький, власник ресторану «Хутір».
Житловий комплекс «Мрія Золочів» подарував святковий виступ гурту «Родина» Хмельницької обласної філармонії. А далі були щирі вітання від гурту «Ясинувата». Нагадаємо, що Ясинуватський район вже впродовж 11 років є партнером нашої громади. Зворушливо звучали побажання перемоги та миру. «Ми віримо в перемогу. Золочів буде першим гостем у Ясинуватій на Дні Перемоги України у війні з російським ворогом».
А далі феєричні враження та безліч позитивних емоцій дарували гурт «Скрябін» та гурт «Bugs & Bunny».
Жваво обговорюють містяни свято рідного міста. Звичайно, у кожного свої враження. Але спільною для всіх є твердження: святкували від душі, щиро і натхненно.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.