Новини Золочівщини, Укрaїнa
19:42, 13 березня 2017
892
0

Олігархічна влада України виконала наказ Кремля та пішла проти людей

Олігархічна влада України виконала наказ Кремля та пішла проти людей
Gazeta
Фото: НУС

Співробітники Служби безпеки України затримали в зоні проведення антитерористичної операції 43 "людини зі зброєю".

Про це повідомили в штабі Антитерористичного центру, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Під час контрдиверсійних заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівці і Курдюмівці (район проведення АТО) співробітники СБУ виявили групу осіб зі зброєю та іншими засобами ураження. Відмова здати зброю поліції став підставою для затримання 43 осіб", - повідомили у центрі.

В АТЦ додали, що у затриманих правоохоронці вилучили "багато зброї і значну кількість пляшок із запальною сумішшю".

Як відомо, в районі проведення АТО не дозволена навіть дозвільна зброя.

Раніше в СБУ заявляли, що проводять контрдиверсійні заходи в зоні АТО. "Ми нікого не штурмуємо, проводяться контрдиверсійні заходи", - прокоментувала речник СБУ Олена Гітлянська заяву "Штабу блокади торгівлі з окупантами" про нібито штурм їх редуту на станції "Кривий Торець".

У повідомленні, опублікованому в Фейсбуці на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" в понеділок, було зазначено, що редут на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Торецького міськради Донецької області в даний час захоплений співробітниками Служби безпеки України та Корпусу оперативного раптового дії (КОРД) Національної поліції.

Своєю чергою, фракція "Самопоміч" у Верховній Раді вважає силовий розгін Торецького редуту блокади свідченням того, що влада України працює в інтересах окупанта, захищаючи кривавий бізнес та принижуючи ветеранів, які відстояли країну в 2014 році.

Про це йдеться на офіційному сайті політсили.

"Олігархічна влада України виконала наказ Кремля та пішла проти людей. Зухвало, незаконно та криваво. Ми розцінюємо це як повернення до найгірших практик оточення Януковича", – йдеться у повідомленні.

Крім того, "Самопоміч" застерігає МВС та Антитерористичний центр СБУ від наступних провокацій силового протистояння всередині країни.

"Фракція "Самопоміч" вимагає звільнення затриманих людей та відставки міністра МВС Авакова та керівника АТЦ СБУ Малікова за застосування сили проти ветеранів, які вирвали Україну з пазурів Кремля в 2014 і продовжують це робити зараз, попри корумповану владу", – наголошують політики.

Також фракція нагадала про важливість ухвалення Верховною Радою закону "Про тимчасово окуповану територію України".

Парламент має довести, що в Україні є 226 проукраїнських депутатів, спроможних визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю на крові. "Самопоміч" наголошує, що внесення відповідного законопроекту на розгляд парламенту є персональною відповідальністю голови Верховної Ради,
– підкреслили представники політичної сили.

 

ukrtopnews.com

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.