Новини Золочівщини
11:11, 10 березня 2017
1952
0

«Івасик-Телесик» на новий лад

«Івасик-Телесик» на новий лад
Gazeta
Фото: НУС
З дитинства усі пам’ятаємо казку, як баба просила діда вирубати їй деревинку та як із тої деревинки постав синочок, ім’я якого Івасик-Телесик. Пригадуєте? А от нещодавно, 3 березня, у Золочівському НВК «Школа радості» ДНЗ у виконанні старшої групи «Пізнайки» була поставлена казка-опера «Івасик-Телесик» на новий лад».
Діти одягнені у надзвичайні костюми, батьки в залі хвилюються за маленьких артистів, святкова атмосфера огортає всіх присутніх. Дітки заходять до залу, де їх зустрічають оплесками глядачі. За ними заходить бандурист, сідає на пеньок та й починає грати. Діти сідають біля нього й слухають казку.
На сцену виходять перші персонажі – баба та дідо і… вистава починається! Дід витесав бабі ляльку, яку вона собі колисала і співала:
– Спи, мій Івасику,
Спи, мій Телесику.
Очка тихенько зімкни.
Місяць і Зіроньки
В твою колисочку
Сон чарівний принесли.
Довкола неї у танку закружляли місяць та зорі, а поки баба спала, сталось диво – Івасик-Телесик ожив. Він швидко підростав і змайстрував дід йому човна. Пішов Івасик-Телесик до річки, де зустрівся з золотими рибками, і де його побачила Баба Яга:
– Ач моторний і спритний,
Мабуть, дуже він смачний!
Як мені його спіймати?
…Ага…Треба вчитися співати!
Тут з’являються чотири ковалі, до яких приходить Баба Яга з проханням навчити її співати.
Наступна дія відбувається біля хати баби і діда. Усі сплять. На сцену виходять косарі, виконують танок-пісню з косами, до них приєднуються дівчата.
Прокидається баба з Івасиком-Телесиком, він йде на річку, де його піймала Баба Яга. Принесла вона його додому та й Оленці доручила зварити хлопця. Але ж він, хитрющий, обдурив Оленку та й посадив її у казан. Та дуже її любила Баба-Яга, і погодилась відпустити Івасика-Телесика, натомість він відпускає Оленку. Так й сталося. Три гусаки допомогли дістатися Івасику-Телесику дому, де його чекали баба з дідом. Глядачі аплодують, на сцені діти виконують українську польку. Казка-опера вдалася!
Приємним сюрпризом для батьків був сучасний танець у  виконанні дітей.
Ролі виконували: Івасик-Телесик – Діана Гупало, дід – Маркіян Малкевич, баба – Валерія Мавренкова, зірочки – Валентина Дьоміна, Софія Чайковська, Злата Борисенко, Валерія Наконечна, рибки – Вероніка Смерека, Анна Фелештин, Надія Савчук, Каріна Цехон, ковалі – Віктор Смерека, Віталій Пинда, Богдан Крутиголова, Роман Луняк, косарі і господиньки – Ілля Калушка, Максим Салагай, Василь Гнатяк, Олена Падус, Анна Моравська, Вікторія Кожан, Баба Яга – Наталя Валеріївна Лип’як, зміючка Оленка – Ярина Мудра, гусаки – Ростислав Радуль, Максим Уніжоний, Роман Бучинський, бандурист– вихователь Галина Петрівна Фелештин.
У підготовці такого надзвичайного виступу безпосередню участь брали вихователь Василина Вікторівна Бурак, помічник вихователя Наталя Романівна Іванчук, музичний керівник Марія Даниїлівна Чуха.
Тому тішимось, що на Золочівщині підростають такі талановиті діти, і з нетерпінням чекатимемо нових прем’єр.

Мар'яна БОЙКО
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.