Новини Золочівщини
13:15, 17 лютого 2017
1270
0

Нові тарифи на вивезення ТПВ

Нові тарифи на вивезення ТПВ
Gazeta
Фото: НУС
Близько 100 куб.м твердих побутових відходів щодня привозять з міста та довколишніх сіл на єдину на Львівщині сортувальну лінію у Золочеві. Мешканці міста та навколишніх сіл перестали турбуватися, куди вивозити сміття. Адже кожного дня за них це роблять працівники ТзОВ «Еко баланс Золочів». Про збільшення тарифів у 2017 році та проблеми, з якими стикається підприємство, детальніше розповів директор ТзОВ «Еко Баланс Золочів» Богдан Бундз.
– Товариство «Еко Баланс Золочів» працює не лише у Золочеві. Пане Богдане, ви вивозите тверді побутові відходи також з багатьох населених пунктів району.  З якими сільськими радами на даному етапі співпрацюєте?
– Червоненська, Єлиховицька, Ясеновецька, Сасівська, Підгородненська, Струтинська сільські ради на даний час мають підписані з нами угоди і ми централізовано вивозимо від них сміття. Зараз  у наших планах лише поновлення договорів з цими ж сільськими радами, бо вони укладаються лише на  один рік. А в майбутньому – побачимо. Але це точно будуть села, розташовані недалеко від Золочева.
– Зростання тарифів торкнулося також і сфери діяльності ТзОВ «Еко Баланс Золочів». На скільки підвищилися тарифи у 2017 році?
– 2 лютого 2017 року виконавчий комітет Золочівської міської ради затвердив тарифи і з 1 березня працюватимемо вже за новими тарифами. Якщо до цього часу тариф на вивезення ТПВ з сектору багатоквартирного будинку був 7 грн. 10 коп. з однієї особи в місяць, то зараз – 12 грн.  50 коп. Тариф приватного сектору раніше становив 10 грн. 90 коп. Зараз він – 13 грн. 30 коп. Цей тариф діятиме до 1 листопада 2017 року.
Розпочали ми свою роботу у 2012 році і ще жодного разу не піднімали тарифів. А зараз, на жаль, нас примушує ситуація йти на такі кроки. Причини: збільшилися ціни на паливно-мастильні матеріали, зросла заробітна плата, ціни на перевезення. І, щоб витримати конкуренцію та якісно надавати свої послуги, ми змушені підвищити тарифи.
– Чи були цієї зими проблемами з вивезенням сміття?
– Кожної зими ми стикаємося з проблемами. Цієї зими, коли випав перший сніг, у нас виникла проблема з доїздом в одне із сіл. По місту був обмежений під’їзд до контейнерних майданчиків. Та протягом кількох днів ми вирішили це питання. Що стосуються сортувальної лінії, то через сильні морози транспортерні стрічки позамерзали і ми не могли запустити лінію.
– Чи мешканці міста відчувають свою відповідальність за те, як поводяться з твердими побутовими відходами?
– Мало що змінилося і основна причина в тому, що ніхто не несе відповідальності за те, що в контейнери викидають будматеріали, органіку, землю та інші речі. Немає закону, який би передбачав покарання за такі речі. Контейнери для ТПВ підпалюють, ламають, а це, до слова, дорога річ. Один такий контейнер коштує 7 тис. грн.
Тому залишається лиш сподіватися, що люди почнуть з розумінням ставитися до проблем і належним чином цінувати нашу роботу.
 То ж завершити розмову про тверді побутові відходи мені видається доречним зверненням до всіх золочів‘ян і мешканців Золочівщини: звикаймо жити у чистоті, як живуть інші народи. Пам‘ятаймо, що чисто не там, де хтось ретельно прибирає, а там, де кожен дотримується правила – не смітити. Викинь недопалок чи пачку з печива у смітник, а не на тротуар; навчи дитину викидати сміття у смітник – це вміння стане їй у добрій нагоді на все життя, бо вчитиметься жити у чистоті. Не будьмо байдужими до того, що відбувається довкола – це наше життя.

Розмовляла Мар'яна БОЙКО
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.