Новини Золочівщини
10:45, 23 жовтня 2016
888
0

НА ПОКАЗОВИХ ЗАНЯТТЯХ БУЛИ ЛЮДИ РІЗНОГО ВІКУ

НА ПОКАЗОВИХ ЗАНЯТТЯХ БУЛИ ЛЮДИ РІЗНОГО ВІКУ
Gazeta
Фото: НУС
Вже стало доброю традицією проводити в Навчальному центрі Національної гвардії України день відкритих дверей. Цей надзвичайно цікавий день для більшості учасників заходу розпочався молебнем біля каплички Навчального центру. Священнослужителі разом із гвардійцями молились за військовослужбовців Національної гвардії, які перебувають в зоні проведення АТО та успішне повернення їх у місця постійної дислокації.
Після спільної молитви школярі усіх навчальних закладів Золочева, молодь та жителі міста мали змогу ознайомитись із зразками новітньої військової техніки, стрілецької зброї та спеціальних засобів на плацу. Усі бажаючі могли сісти за кермо автомобіля чи бронемашини, потримати в руках автомат та пістолет, одягнути на себе спецзасоби.
«Я приємно вражений сьогоднішньою подією. Адже на власні очі побачив, як добре оснащені військовослужбовці Національної гвардії України сучасною технікою та озброєнням. Тепер я переконаний, що наші гвардійці можуть дати гідну відсіч будь-якому ворогу», – зауважив старшокласник підшефної школи Віталій Щур.
В ході екскурсії навчальними класами гості ознайомились із комплексним тренажером екіпажів БТР-4Е, бойовим модулем БМ-7 (Парус), учбово-діючим тренажером БТР-60ПБ та автомобільним тренажером підготовки водіїв вантажного автомобіля КРАЗ. Спробували свої навички у стрільбі в мультимедійному тирі.
На показових заняттях були люди різного віку. Старші за віком з неприхованою радістю ділились своїми спогадами про військову службу, своїми досягненнями, набутими раніше навичками. Молодших переповнювали позитивні емоції тому, що вони вперше так тісно зіткнулись з військовою службою, з її побутом та щоденним солдатським життям. Приємно
зазначити, що із своїми батьками прийшли й учні початкових класів.
Атмосферу свята створював військовий оркестр Навчального центру, який виконував патріотичні пісні.
На плацу Навчального центру працювала агітаційна палатка щодо популяризації військової служби за контрактом.
Хвиля позитивних емоцій прокотилась серед присутніх, коли вони на власні очі побачити, як відбувається дресирування собак. Натомість чотириногі друзі разом із своїми інструкторами показали все, на що вони здатні.
На завершення учні підшефних шкіл щиро подякували гвардійцям та подарували музичні номери. У їх виконанні прозвучало ряд народних та патріотичних пісень.
Сьогодні, як ніколи, потрібно приділяти увагу популяризації служіння Батьківщині та проведення військово-патріотичного виховання.
Роман СИДОРОВИЧ, майор
Фото автора

НА ПОКАЗОВИХ ЗАНЯТТЯХ БУЛИ ЛЮДИ РІЗНОГО ВІКУ

 

НА ПОКАЗОВИХ ЗАНЯТТЯХ БУЛИ ЛЮДИ РІЗНОГО ВІКУ

 


Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.