Новини Золочівщини
16:55, 02 вересня 2016
849
0

Цей навчальний рік буде плідним та успішним

Цей навчальний рік буде плідним та успішним
Gazeta
Фото: НУС
Першовересневий дзвоник радісно покликав усіх школярів у затишні стіни навчальних закладів. Святково одягнені дітлахи разом із батьками поспішають на свято. Вже стало традицією відзначати це свято у вишиваних строях. Діти радіють зустрічі з друзями та з рідними вчителями, з якими так давно не бачилися, та можливості пізнати нове, поринути у світ незвіданого на уроках.
Для когось цей першовересневий дзвоник продзвенить вперше, а для когось – востаннє.
У Золочівському економічному ліцеї лінійка розпочалась о 10 годині. Першими вітали новоприбулих учнів восьмого та випускників одинадцятого класів.
Директор ліцею Андрій Володимирович Заброцький побажав учням плідного навчального року, допитливості, творчості та досягати поставленої мети. «Є таке прислів’я: «Стукайте і вам відкриють!». Тому, шановні ліцеїсти, стукайте до вчителів і вони дадуть вам знання!», – додав Андрій Володимирович.
Радісною новиною став ювілей двох вчителів ЗЕЛ – Наталії Юріївни Ковалик та Ірини Богданівни Бірулін. Їх ліцеїсти привітали бурхливими оплесками.
Наступним до учнів звернувся представник Навчального центру НГУ підполковник Володимир Ярославович Леськів:
«Всі знаємо про ситуацію на Сході України. Зараз ви не можете зробити якихось кардинальних змін, але можете багато: навчатися, зростати мужніми дітьми, в майбутньому – патріотами нашої держави. Український сучасний письменник Жадан сказав, що нашу державу потрібно будувати власноруч, а не у Facebook-ці». Військовослужбовець закликав не пропадати намарно у соціальних мережах, а розвиватися, аби Україна могла пишатися своїми синами та доньками. Педагогам побажав терпіння, здоров’я та наснаги у роботі.
Зі святом усіх ліцеїстів привітала Галина Михайлівна Боднар – куратор тих, хто цього дня вперше переступили ліцейний поріг. «З легкістю підкорюйте усі вершини знань і досягайте омріяних висот!», – побажала класний керівник.
Ну і, звичайно, як же не надати слово тим, для кого цей перший дзвоник буде останнім – випускникам. Зі словами вдячності одинадцятикласники звернулися до вчителів, побажавши їм наснаги, витримки і побільше усмішок, а усім ліцеїстам – впевнено йти до своєї мети.
З материнськими настановами звернулася до присутніх мама випускниці Галина Дутчак: «Не забувайте про людей, які щиро люблять вас, насолоджуйтесь моментом, коли вас хочуть чогось навчити і не вимагають нічого взамін. Завжди обирайте свободу, цінуйте свою Батьківщину, підтримуйте один одного та живіть з вірою у серці».
Завершальним акордом свята став голос першого дзвоника, який покликах учнів за парти на перший урок.
* * *
О 12 годині урочистості з нагоди свята Першого дзвоника розпочалося на подвір’ї Золочівського НВК «Школа радості» ДНЗ. У цей день вперше за шкільні парти сіли 48 дітей.
Ігумен монастиря отців Василіян отець Августин з Божим благословенням привітав усе учнівство та вчителів, побажавши їм сили Святого Духа і, щоб для усіх цей рік був плідним та успішним. Помолившись, отець Августин усіх присутніх окропив свяченою водою.
З вітальним словом виступила директор Золочівського НВК «Школа радості» ДНЗ Ярина Дмитрівна Сухецька. «Я вітаю вас, дорогі наші першокласники, ваших класних керівників, вихователів з тим, що саме ви такі особливі, бо починаєте реформування нашої освіти. Саме ви, такі малесенькі, зможете робити такі великі зміни. Я з особливим трепетом звертаюся до наших дев’ятикласників: покажіть від сьогодні і надалі всі свої знання, візьміть усе, що можете взяти від своїх наставників, аби піти далі – у світле завтра». Цьогоріч Золочівський НВК став більшим, розширивши свої приміщення. За це директор висловила щиру вдячність усім батькам, які доклали для цього чимало зусиль.
Колектив військової частини 3007 привітав школорадісних дітлахів із всенародним святом мудрості та висловив найщиріші слова подяки вчителям, які плекають справжніх патріотів нашої держави: «Нехай цьогорічний вересневий день принесе лише добрий настрій у кожну школу та у кожну родину».
І ось настала довгоочікувана мить: перший дзвоник дзвенить, сповіщаючи про початок нового навчального року. Фінальною нотою стало проведення раптівки, присвяченої 160-тій річниці з дня народження Великого Каменяра – Івана Франка.
Після завершення раптівки, з піднесеним настроєм та усмішками на обличчях, учні пішли на свій перший урок у цьому навчальному році.
Мар'яна БОЙКО
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.