Новини Золочівщини
15:20, 13 тра 2016
1991
0

Конкурсний відбір пройшли одинадцять золочівських мікропроектів

Конкурсний відбір пройшли одинадцять золочівських мікропроектів
Gazeta
Фото: НУС
5 травня відбулося засідання конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, на якому затвердили перелік мікропроектів-переможців конкурсу. Із 1419 заявок відібрано 647 на загальну суму 51 млн. грн. співфінансування з обласного бюджету.
Як зазначила співголова ради, перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія ДВОРЯНИН, відбулася конструктивна дискусія і рішення про затвердження переможців було прийняте одноголосно. «Звичайно, була низка зауважень з боку учасників ради щодо удосконалення самого механізму оцінки проектів і було прийнято рішення напрацювати певні зміни до програми в частині її реалізації з врахуванням пропозицій від місцевих рад, обласних обранців і винести їх на розгляд сесії обласної ради», – додала Парасковія Дворянин.
Окрім того, під час засідання із резервного переліку вилучено 73 мікропроекти, де різниця в балах між експертами була більшою, ніж 10 балів.
Тепер громадам на реалізацію мікропроектів буде скеровано субвенцію з обласного бюджету, однак лише після того, як вони освоять власні кошти, виділені з місцевих бюджетів.
Слід також підкреслити, що кожен з мікропроектів, які реалізовуватимуться в області, буде моніторитись як на предмет використання коштів, так і щодо виконання зазначених робіт.
Як розповів міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ, золочівською громадою на конкурс було подано 18 мікропроектів.
– Усі проекти були високо оцінені конкурсною комісією. Зрозуміло, що  не всі вони пройшли конкурсний відбір, однак і цьогоріч роботи із залученням коштів обласного бюджету буде зроблено чимало. Конкурсний відбір пройшли 11 проектів. І це хороший результат. Адже буде виділено співфінансування на впорядкування природної водойми на вул. Січових Стрільців, капітальний ремонт вуличного освітлення на вул. Феньвеші, Заріччя, Бродівська-бічна, Дачна, Лідице, Садова, Кривоноса. Також буде влаштовано безпечну пішохідну зону для руху мешканців житлового масиву «Підгороднє» по вул. Тернопільській в м. Золочів, адже потік транспорту та пішоходів тут є доволі значним і маємо думати про безпеку дорожнього руху. Продовжимо роботи із влаштування дорожніх та інформаційних знаків на території міста. Не забуваємо про здоров‘я та дозвілля підростаючого покоління. Відтак, буде придбано та встановлено ігрове обладнання та влаштовано дитячі майданчики у сквері «Зелений яр», на вулицях Бродівській, Вокзальній, О. Пушкіна, Спадистій, М. Шашкевича.  На дитячому майданчику, що на вулиці Шевченка буде встановлено огорожу. Ще один проект щодо влаштування огорожі скверу ім. Гетьмана України С. Зборовського високо оцінено конкурсною комісією і відібрано для повторного перегляду комісією.
Дякую конкурсній комісії Львівської обласної ради за гідну оцінку наших мікропроектів. Це є спільна праця колективу Золочівської міської ради, депутатів, громади міста.

Леся ГОРГОТА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.