Новини Золочівщини
13:50, 04 квітня 2016
1494
0

Юні музиканти із Золочева в гостях у Буську

Юні музиканти із Золочева в гостях у Буську
Gazeta
Фото: НУС
У понеділок, 28 березня, учні Золочівської державної музичної школи класів викладача струнно-смичкового відділу Ірини Пинди та викладача фортепіанного відділу Світлани Уличної дали концерт для викладачів та вихованців Буської державної музичної школи.
«Нашу фортепіанну частину виступу ми хочемо побудувати на музиці танцю. Адже, як сказав один з видатних композиторів сучасності Дмитро Кабалевський, танець є одним з трьох китів музики. Сьогодні ми представимо декілька п‘єс, які охоплюють різні періоди історії танцю», – розпочала захід викладач Світлана Улична.
Юна піаністка, учениця 2 класу Христина Демид виконала «Менует» італійського композитора Домініко Ціполі.
«Мазурку» Віктора  Косенка  виконала учениця 3 класу Катя Голічевська.
«Танець ляльки» Ісака Берковича прозвучав у виконанні учениці 2 класу Мар‘яни Ковальської.
«Фінську польку» виконав учень 4 класу Роман Стецик.
Старовинний іспанський танець у формі варіацій  «Чакона» італійського композитора Томазо Віталі чудово виконала випускниця школи, переможниця багатьох обласних та всеукраїнських конкурсів Мар‘яна Петрівська (концертмейстер Світлана Улична). Далі у виконанні скрипальки звучала «Прелюдія та Аллєгро» Фріца Крейслера.
Всіма улюблена пісня «Два кольори» Олександра Білаша (обробка Ю. Павленка) прекрасно зазвучала у виконанні дуету скрипалів у складі Мар‘яни Петрівської та Вероніки Юрків (клас викладача Ірини Пинди, концертмейстер Світлана Улична).
Мандрівку в країну танцювальної музики юні скрипальки завершили виконанням всесвітньовідомого «Танго»  аргентинського композитора Астора П'яццоли, який створив абсолютно нові аранжування класичного танго, що відрізнялися неймовірною енергійністю і пристрастю.
Директор Буської державної музичної школи Ольга Кирилівна Керкало подякувала золочів‘янам за гарний концерт, наголосивши, що саме музична школа є найпершою сходинкою до виховання справжніх музикантів.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.