Новини Золочівщини
15:40, 10 березня 2016
1600
1

Презентація робіт слухачів МАН

Презентація робіт  слухачів МАН
Gazeta
Фото: НУС
1 березня на базі Золочівської ЗОШ І–ІІІ ст. №3 відбулась презентація науково-дослідницьких робіт слухачів Золочівської Малої академії наук.
Світлана КАРМАЗИН, директор Малої академії наук:
– Дуже приємно, що кожного року є учні, котрі займаються дослідницькою роботою на базі Малої академії наук. Ми ставимо собі завдання створити комфортні умови для вашого саморозвитку. Впевнені, що набутий досвід стане вам у нагоді в майбутньому при виборі професії. Бажаю вам завжди бути лідерами, бажаю вам завжди відкривати щось нове і не зупинятись на досягнутому, не зважаючи на перешкоди впевнено іти до мети. Дякую науковим керівникам, котрі допомагали вам, підтримували вас, направляли вас і привели до  вагомих результатів не лише на рівні Золочівського району, а й Львівської області.
Першими презентували свої роботи слухачки секції історичного краєзнавства, яку веде Тетяна Тихонова, Людмила Кучкуда та Ірина Соляр.  
Учениця Золочівської ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 Людмила Кучкуда представила присутнім науково-дослідницьку роботу на тему: «Вимушені переселенці із анексованого Росією Криму у місто Золочів Львівської області». Учениця не тільки спілкувалась із вимушеними переселенцями під час написання роботи, а й запросила на презентацію одну із героїнь свого дослідження Богдану Щербакову, котра поділилась своїми переживаннями, думками спогадами із присутніми.
Ірина Соляр, учениця Золочівської ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 змалку захоплюється футболом. Змалечку разом із батьком та братом Іра переглянула не одну сотню матчів, тому й не дивно, що тематика дослідження – футбольна: «Ім‘я уродженця міста Золочева Львівської області Андрія Гусіна в історії українського футболу». У ході дослідження учениця неодноразово спілкувалась із батьками, дружиною та рідними Андрія Гусіна, а на презентацію запросила двоюрідного брата Андрія Гусіна Павла та похресника Олександра, котрі ділились спогадами про легенду українського футболу.
Секцію мистецтвознавства представляла учениця Золочівської ЗОШ І–ІІІ Ст. № 2 ім. М. Шашкевича Тетяна Бурак разом із науковим керівником Оксаною Кириловою. Темою роботи обрала «Художні особливості лемківської писанки». У ході дослідження учениця настільки поринула у таємничий світ лемківської писанки, що й сама взяла до рук гачка (особливість лемківської писанки в тому, що її пишуть не писачком, а спеціальним гачком) і спробувала виготовити писанку. А ще пообіцяла учням ЗОШ № 3 разом із керівником секції мистецтвознавства Оксаною Кириловою провести майстер-клас із виготовлення саме лемківської писанки.
Цікавим і насиченим виявився захід. Директор Малої академії наук Світлана Кармазин нагородила тепер уже дійсних членів Золочівської Малої академії наук Дипломами І ступеня. Отримали юні дослідники і заохочувальні презенти від своїх наукових наставників. Окрім того, Тетяна Тихонова відзначила успіхи слухача МАН, учня 9-А класу  Олега Маца, котрий зайняв призове місце на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства.
Найцікавіші моменти із представлених наукових робіт будуть опубліковані на сторінках нашого часопису згодом.



Леся ГОРГОТА
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.