Новини Золочівщини
12:57, 20 грудня 2015
787
0

З вірою у серці

З вірою у серці
Gazeta
Фото: НУС

Стало традицією, що випускники Золочівського економічного ліцею повертаються у рідні стіни, аби розповісти про свої успіхи у навчанні, досягнення на роботі тощо. Учителям приємно, що про них не забувають, з ними радяться, діляться найпотаємнішим.

Відчуття тривоги і занепокоєння огорнули серця педагогів, коли вісім місяців тому Левко Бабляк, випускник ліцею, завітав у стіни навчального закладу, щоб попрощатися перед від’їздом у зону АТО. До речі, він не єдиний із колишніх ліцеїстів, що стали на захист Батьківщини. Звісно, час пролітає непомітно для тих, хто знаходиться на безпечній відстані від бойових дій. От у щоденній метушні промайнуло 8 місяців - і ліцей дочекався свого вихованця, що приїхав у відпустку.

Рішення поїхати на Схід України Левко прийняв самостійно. Кількатижневе навчання у команді з такими ж добровольцями, а далі – Луганщина, зенітно – артилерійський комплекс, батальйон «Донбас. Україна», нелегкі бойові будні і мрії про мирне небо.

На уроці історії у 9 класі Левко Бабляк розповів про військовий побут, умови несення служби, настрій українських бійців. Звичайно, за ці довгі місяці побачено і пережито чимало, проте Левко, як справжній воїн, волів не вдаватися у трагічні деталі, а навпаки наголосив на патріотичному дусі та боєздатності захисників нашого краю.

Попереду ще 6 місяців служби. Коли Левка запитали, чи не шкодує він про своє рішення, той без вагань відповів, що і вдруге вчинив би так само.

Побажаймо Левкові і всім українським солдатам витримки, мужності і повернення живими додому!

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.