Новини Золочівщини, ОДПІ
12:46, 15 грудня 2015
1032
8

Військовослужбовці Навчального центру отримали державні нагороди

Військовослужбовці Навчального центру отримали державні нагороди
Gazeta
Фото: НУС

7 грудня в Міністерстві внутрішніх справ України очільник МВС Арсен Аваков та Секретар РНБО Олександр Турчинов вручили державні нагороди бійцям Нацгвардії та волонтерам.

Серед бійців, які отримали ці високі нагороди були і військовослужбовці Навчального центру НГУ старший лейтенант Ілля Шандро та прапорщик Василь Петришин, які в складі екіпажів БТР тривалий час захищали територіальну цілісність України на східних рубежах нашої держави. Службово-бойові завдання виконували і в районі міст Слов'янськ та Попасна, і на Бахмутській трасі.

На їхню долю перепало і нічні виїзди з метою знищення диверсійно-розвідувальних груп, зачистка населених пунктів, і охорона та супроводжування військових колон, охорона та оборона блокпоста № 32.

Жодного дня військовослужбовці Навчального центру не втрачали надію на перемогу та переконливо говорили про важливість виконання поставлених перед ними завдань.

Згідно Указу Президента України за особисту мужність та героїзм виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України гвардійці отримали державну нагороду – медаль «За військову службу Україні».

Секретар РНБО Олександр Турчинов подякував захисникам України за героїзм, виявлений у ході бойових дій та наголосив, що держава і надалі спрямовуватиме зусилля на розвиток Національної гвардії.

Арсен Аваков, вручаючи державні і відомчі нагороди бійцям, зазначив, що сучасна українська армія розвивається спільними зусиллями громадян і держави.

Після урочистостей Ілля Шандро зауважив: «Нам надзвичайно приємно що керівництво держави пам’ятає про військовослужбовців Національної гвардії і нам вручили такі високі нагороди. Але найціннішою нагородою для усіх нас буде перемога над ворогом і, щоб на нашій українській землі настав мир і спокій».

Люди, які місяцями не бувають вдома, не бачать родин, а охороняють нашу державу, заслуговують поваги. Ви сміливі, витривалі люди, які не вважають свою справу тягарем.Всім серцем віримо та підтримуємо наших героїв.

Саме такі військовослужбовці і мають право навчати військовій справі інших. Наші герої передали свій досвід та знання десяткам іншим гвардійцям.

Ми на нашій українській землі, ми захищаємо свою землю, свої родини. Перемога буде за нами. Слава Україні! Героям слава!

 

майор Роман Сидорович

фото автора

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (8)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.