Новини Золочівщини
15:31, 31 липня 2015
922
0

Урочисто присягаю українському народові

Урочисто присягаю українському народові
Gazeta
Фото: НУС


 

У Навчальному центрі Національної гвардії України, що дислокується у місті Золочеві, тридцять один мобілізований  військовослужбовець склав присягу на вірність українському народу. Серед тих, хто сьогодні склав присягу як молоді, так і зрілі чоловіки, які навчившись військовій справі, поїдуть на ротацію замінити тих, хто вже тривалий час захищає кордони України.
Урочисто, зі зброєю в руках, біля Бойового прапора військової частини, перед строєм командирів і воїнів з хвилюванням у голосі військовослужбовці складали присягу: «Урочисто присягаю українському народові завжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну, захищати її суверенітет і територіальну цілісність і недоторканість, сумлінно і чесно виконувати свій військовий обов‘язок… Присягаю ніколи не зрадити українському народові!».
Начальник Навчального центру Національної гвардії України, полковник Михайло Кулик привітав воїнів із урочистим і відповідальним днем у їхньому житті:
– Сьогодні для нашої частини свято, пов‘язане із поповненням рядів Збройних Сил захисниками нашої Батьківщини. Сьогодні військовослужбовці, які прийшли до війська у складний для держави час складуть присягу на вірність українському  народові. Це військовий ритуал. Тут і бойовий  прапор нашої частини, і військовий оркестр, і присягу бійці складають перед лицем своїх товаришів.  Хочу подякувати усім тим, кому вистачило мужності у цей складний час прийти до війська, взяти до рук зброю та захищати наші кордони, нашу територіальну цілісність.
Напутні слова звучали від ветеранів Навчального центру Євгена  Авескулова та Леоніда Затворницького:
– Дозвольте привітати Вас із сьогоднішнім святом. Ми надіємось, що Ви будете мудрими та мужніми. Від імені ветеранів дякую Вам, що Ви прийшли на захист нашої держави. Ви будете навчатись військовій справі, бойовому мистецтву. Ставтесь до цього дуже відповідально, бо ви поїдете на ротацію берегти наші кордони. Будьте чесними, відвертими та героїчно бережіть рубежі нашої держави.  
Поблагословили на добру службу на благо українського народу військовослужбовців отеці Юрій ГАЛАБУДА та Андрій Кулицький:
– Помолимось, щоб Боже благословення зійшло на наше військо, на цей Навчальний центр, на тих, хто складає присягу, щоб ця служба була легкою і плідною. Ми на своїй землі, ми є дітьми своєї Батьківщини, і ми відстоюємо своє, ми воюємо за те, що є дане нам Богом. І якщо чиясь лиха воля, і  чийсь гнилий розум думає, що може нас перемогти, потоптати, зробити рабами, то він глибоко помиляється, бо наш народ вільнолюбивий, наше військо є сильне та відважне. Дарма, що нас є менше, ніж їх. З нами є Господь, з нами є віра, з нами є наша ненька Україна. Тому вчіться відстоювати свою державу. Тут, у Навчальному центрі є дуже гарний колектив, який робить все для того, щоб навчити, робить все для того, щоб ви стали справжніми воїнами. Михайло Вікторович вкладає душу, робить усе, щоб цей навчальний центр процвітав. Він є добрим батьком, братом,  він завжди вас підтримає. І та команда, що є з ним також буде все робити для того, щоб це навчання було плідним, щоб ви вийшли справжніми воїнами. Нехай Господь оберігає Вас.
 Фахівець з озброєння, підполковник Віктор Мірчук докладає чимало зусиль, щоб навчання воїнів було плідним:
– Наші мобілізовані різного віку: і молоді, і ті, хто давно проходив службу в армії. Впродовж місяця військовослужбовці навчаються за програмою курсу молодого бійця, який передбачає навчитись користуватись зброєю.  Бійці вчаться збирати та розбирати зброю, яка є на озброєнні в Навчальному центрі НГУ, освоюють правила користування груповими видами зброї (гранатометами, кулеметами); вчаться обладнувати окопи для стрільби лежачи, з коліна, стоячи; виконувати початкову і першу вправи навчальних стрільб з автомата.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора

 

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.