Новини Золочівщини
14:17, 31 липня 2015
882
0

Бо Україна мені потрібна

Бо Україна мені потрібна
Gazeta
Фото: НУС
Зношена камуфляжна форма, старі простирадла, шматки темної тканини. З таких матеріалів волонтери плетуть маскувальні сітки для військовослужбовців і відправляють їх на Схід. Тисячі активних українців кидають усі справи й присвячують свій час плетінню маскувальних сіток для бійців, головною метою яких є сховати від ворожого ока українських бійців. Вони вкладають в свою працю щирі молитви та любов. Вироби роблять техніку і самих бійців непомітними для ока сепаратистів.
У вівторок, на площі Незалежності, волонтери  плели маскувальні сітки на прохання мобілізованих золочів‘ян Володимира Левковича та Миколи Джули. Поруч із волонтерами їхні дружини Тетяна та Олена.
Ірина ПАНЬКЕВИЧ, заступник директора з виховної роботи ЗОШ № 1, незважаючи на літню пору, відгукнулась на прохання і зібрала золочів‘ян різного віку для цієї благородної і важливої справи:
– На жаль, війна триває і військові не перестають потребувати нашої допомоги. Ми ніколи не думали, що збиратимемо дітей для того, щоб вони плели сітки. По допомогу до нас звернулись Володимир Левкович та Микола Джула. Я зробила напередодні 27 дзвінків з проханням приєднатись. Мені ніхто не відмовив. Сьогодні спільно плетемо ці сітки з думкою про наших чоловіків, з молитвою в серці про те, щоб вони повертались живими і неушкодженими, з перемогою. Переконана, що це не надовго. Війна закінчиться, обов‘язково нашою перемогою.
Оксана СМОЛІНСЬКА, соціальний педагог ЗОШ № 2 разом з учнями також долучилась до акції:
– В АТО зараз перебуває багато наших знайомих, друзів, рідних. Бійці в АТО надзвичайно потребують нашої допомоги, дуже чекають на неї і вдячні не тільки за матеріальну підтримку, а й за моральну. Їм важливо знати, що вони не марно там стоять, що тут їхній подвиг цінується. Цього разу ми зібрались для того, щоб виплести маскувальну сітку для золочів‘ян, серед яких чоловік нашої колеги, вчителя англійської мови ЗОШ № 1 Тетяни Левкович – Володимир. Дякуємо кожному, хто долучався до плетіння, хто допомагав зі збором та нарізанням тканин, хто своєю  працею створював ці обереги для воїнів.
Дев‘ятикласник Віталій ЩУР вже не вперше долучається до патріотичних акцій, зокрема і з плетіння сіток:
– Такі акції дуже важливі. І не лише для наших захисників, а також і для нас. Така робота об’єднує нас, робить ближчими і відкритішими один для одного. Навіщо мені це потрібно? – запитаєте. Бо Україна мені потрібна!
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.