Новини Золочівщини
17:52, 26 вересня 2014
1563
0

Золочів'яни молились спільно з Патріархом

Золочів'яни молились спільно з Патріархом
Admin
Фото: НУС

Золочівська громада храму Воскресіння Господнього разом із настоятелем храму, деканом УПЦ КП отцем  Володимиром Легким взяли участь у Всеукраїнській прощі до джерела Пресвятої Богородиці у с. Заглина за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, яка відбулась у суботу, 13 вересня. Також участь у прощі взяв і міський голова міста Золочева Ігор Гриньків.

Проща до джерела Пресвятої Богородиці, що в селі Заглина Жовківського району, щороку традиційно проходить у день Свята покладання Чесного пояса Пресвятої Богородиці. Вже втретє на це святе місце приїжджає Святійший Патріарх Філарет.

Цьогоріч помолитись спільно з Патріархом за Українську державу та її народ прибули Владики з різних регіонів України, зокрема, і з Криму, єпископи, а також священики, монахи, віряни. Разом із численною громадою молились за мир та спокій в Україні і депутати обласної ради, керівництво Жовківської районної ради, райдержадміністрації.

Звертаючись до кількатисячної громади, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет наголосив на тому, що українці – миролюбивий народ, який став жертвою російської агресії. Святійший Патріарх запевнив, що Господь завжди на боці правди і ніколи не принизить смиренне серце. «Бог з нами, а не з Росією, – сказав Філарет – бо ми – жертва, а Росія – агресор. Бог дасть нам перемогу, але якою вона буде – це справа Божа». Також Патріарх звернувся до вірних не піддаватись на провокації Кремля. Не думати про те, що війна на Сході України нас не стосується. Адже ми не знаємо того, як швидко вона може стосуватись уже нас, жителів західних областей.

Митр. Прот. О. Володимир ЛЕГКИЙ:

– Пресвята Богородиця, скликає нас у це святе і красиве місце – Заглину. Тут природа, святе і чисте джерело, яке дає нам оздоровчу силу. Цьогорічна проща є особливою, бо молимось за мир у нашій державі. Сьогодні як ніколи наші військові, наш народ потребують опіки Божої Матері. Ми неодноразово мали приклад у нашій історії, коли Пресвята Богородиця рятувала український народ. Рятувала Богородиця українських козаків, рятувала цілі поселення від татарських набігів. Найвідоміший випадок – це порятунок міста Почаєва. «Ще нечувано ніколи, щоб Вона не помогла», – співається в одній із пісень. Ми щиро молимось і віримо, що й цього разу Пресвята Діва Марія своєю рукою зупинить кровопролиття в Україні.

Опісля Патріаршого богослужіння міський голова Золочева Ігор Гриньків мав особисту зустріч із Святійшим Патріархом Філаретом. Про що саме спілкувались, розповідає Ігор Михайлович:

 – Ця зустріч із Святійшим Патріархом насамперед стала для мене нагодою особисто подякувати за нагороду, яку я отримав від нього минулого року. (Нагадаємо, що у травні 2013 року Святійший Патріарх Філарет нагородив міського голову Золочева І. М. Гриньківа орденом Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня за активну і свідому суспільну і християнську позицію і сприяння релігійним громадам міста. – авт.). Цей орден отриманий мною є повагою і відзнакою для усієї міської влади, депутатів, усієї громади золочів’ян, оскільки ми разом, в єдності намагаємося на краще змінити наше місто, а відтак і Україну. Також я передав листи вдячності від командування Навчального центру Національної гвардії України Святійшому Патріарху. Військові вдячні Патріарху Філарету за його підтримку, молитви та всебічне сприяння українській армії у тяжкий час війни. З-поміж іншого повідомив Святійшого про хід робіт із реконструкції центральної частини Золочева, зокрема, вул. Сковороди.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.