Новини Золочівщини
13:40, 25 червня 2015
5122
0

Хто намагається захопити Шевченківське озеро?

Хто намагається захопити Шевченківське озеро?
nus
Фото: НУС


 Останнім часом Золочевом ширяться чутки про те, що Шевченківське озеро перейшло у приватні руки. Часопис «Наша українська справа» вирішив з‘ясувати, хто насправді є власником водойми і, що саме криється за цими чутками. 

 

 

Найперше звертаємось до голови Золочівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Ігоря ГРАБОВСЬКОГО із запитанням чи знайомий він із такими фактами:
– На офіційному сайті Львіврибохорони розміщено інформацію від 01.01. 2015 року про Фонд рибогосподарських водних об‘єктів Львівської області, звідки випливає, що на території Львівської області створено 9 СТРГ (спеціальне товарне рибне господарство). В цей перелік входить і СТРГ на Золочівському водосховищі, що  розташоване на річці Золочівка в місті Золочів. Режим рибогосподарської експлуатації погоджено Держрибагенством України 13.10. 2014 року (ФОП Рак Е. Г.) – площа 115 га. Звичайно, що така інформація викликала масове незадоволення членів УТМР та мешканців Золочева. Оскільки озеро є в межах міста Золочева, то ми звернулись до міського голови Ігоря Гриньківа із запитом про створення СТРГ. Відповідь отримали чітку та однозначну: питання створення СТРГ не розглядалось сесією Золочівської міської ради. Не розглядалось воно і на виконкомі. Зараз ми скерували запити до Золочівської райдержадміністрації,  районної ради, Львіврибохорони з вимогою надати нам інформацію щодо створення СТРГ на Золочівському водосховищі. 
За роз‘ясненням ситуації звернулись також до міського голови Золочева Ігоря ГРИНЬКІВА:
– Межі міста Золочів затверджені Верховною Радою України. Водойма, котру називаємо Шевченківським озером, знаходиться на території міста і належить нашій громаді. Виконавчий комітет міської ради довірив Золочівській районній організації Українського товариства мисливців та рибалок охорону рибних запасів із залученням представників громадськості та працівників правоохоронних органів, а також проведення зарибнення цього міського ставу цінними породами риб. Громада міста має намір і може активно використовувати водойму і довколишню територію з великою користю для містян, гостей міста та міської казни. Інформація про створення товарного рибного господарства шокуюча. Ані  на  сесії Золочівської міської ради, ані на міськвиконкомі питання про його створення не розглядалось. Хто такий ФОП Рак  Е. Г. і яке відношення він має до нашого міського ставу? Золочівський став на вул. Шевченка належить і має належати громаді міста Золочева. Те, що зараз відбувається, вважаю не інакше як намаганням рейдерського захоплення комунальної власності міста. Маємо всі підстави для того, щоб звертатись у правоохоронні органи. Саме тому скерував відповідний запит у Львіврибохорону та  районну прокуратуру. У цьому питанні відстоюватиму інтереси нашої громади. Ми зуміємо захистити нашу власність незалежно від статусу тих, хто зазіхнув на неї.
Василь ГАВРИШКІВ, житель вулиці Дорошенка, один з тих золочів‘ян, котрі активно долучаються до вирішення такої непростої проблеми для нашого міста:
– Маючи таку водойму як Шевченківське озеро, громада міста могла б створити гарну відпочинкову зону. Члени Золочівської організації «Об‘єднання Самопоміч» обурена таким зухвалим намаганням захопити наше озеро та з моєї ініціативи ми скерували звернення до народного  депутата України  Семена Семенченка із проханням вплинути на цю ситуацію ів інтересах громади. Беру на себе зобов'язання інформувати золочів‘ян про перебіг подій, а також звертаюсь до місцевих мешканців зайняти рішучу позицію і, в разі потреби, долучитися до захисту Шевченківського озера від рейдерських атак.
 Семен СЕМЕНЧЕНКО, народний депутат України:


 

– Отримав звернення від активістів Самопомочі із м. Золочів про намір Львіврибохоронистворити на базі міського ставу на вулиці Шевченка спеціальне товарне рибне господарство, передавши його в одноосібне право використання одному з підприємців. Такі дії Львіврибохорони вважаю неправильними. Ми багато говоримо про децентралізацію, про роль місцевих територіальних громад у вирішенні тих чи інших питань місцевого значення. Це питання торкає інтересів усіх городян міста Золочева, насамперед тих, котрі люблять рибалити. Без рішення повноважного органу територіальної громади міста Золочева, яким є Золочівська міська рада подібних питань вирішувати не можна. Я скерував своє депутатське звернення до голови Львівської ОДА Олега Синютки із проханням вплинути на цю ситуацію та захистити інтереси золочів‘ян. Триматиму цю ситуацію на особистому контролі. Громада міста переможе обов‘язково – для цього зроблю все залежне від мене.

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.