Новини Золочівщини
17:15, 11 червня 2015
1064
0

Урочистість Пресвятого Тіла і Крові Христа

Урочистість Пресвятого Тіла і Крові Христа
nus
Фото: НУС
 7 травня, у велику урочистість Пресвятого Тіла і Крові Христа (Свято Божого Тіла), парафіяни римо-католицької парафії  Костелу Успіння Пресвятої Діви Марії, разом з настоятелем, отцем Михайлом Голдовичем, а також священики Віктор Буйна та Ярослав Бінек,  дякували Господу за дар Його Тіла і Крові під видами хліба і вина.
Цьогорічна урочистість пошанування для юних парафіян Костелу стала пам’ятною. Адже цього дня рік тому вони вперше прийняли до свого серця Тіло і Кров Ісуса Христа. Ця мить була довгоочікуваною і для дівчат та хлопців, які нещодавно прийняли Святе Причастя. Святу Літургію своїм прекрасним співом прикрашала парафіяльна схоля "Радість Марії" під керівництвом с. Пасхаліси Домської (серцянка) та п. Вероніки Ружицької.
Після урочистої Меси всі зібрані пройшли Євхаристійною процесією, зупиняючись біля чотирьох стоянь-вівтарів, які готували парафіяни сіл Вороніки та Підгороднє та міста Золочева.
Біля кожного вівтаря було прочитано уривок зі Святого Писання та проголошено коротку проповідь, на закінчення котрої священики уділяли урочистого благословення Пресвятими Дарами на чотири сторони світу – наші домівки і місця праці.
Господь, котрий полишив сьогодні Дарохранительницю і під видом Хліба хотів бути близько до свого народу пригадує нам про Свою постійну присутність, і що в ці нелегкі часи для світу, нашого народу загалом і кожної людини зокрема нас не полишає. І, здавалося, в ситуаціях, коли безнадія і розпач заповнює свідомість – Він Той самий Люблячий Бог під видом свого Тіла і Крові продовжує діяти.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.