Новини Золочівщини
10:28, 24 квітня 2015
971
0

І ВИРІШИЛИ ПОЧИНАТИ РОБОТИ

І ВИРІШИЛИ ПОЧИНАТИ РОБОТИ
Gazeta
Фото: НУС
 

 Ями, болото, мокрі ноги та зіпсоване взуття. І це ще не весь перелік того, з чим мешканцям вулиці Марка Черемшини доводилось стикатись чи не щодня у дощову погоду. І не тільки.  Ями на дорозі унеможливлювали проїзд автівок цією вулицею. А ще тут живе багато сімей з малими дітьми, яким необхідний дитячий майданчик. З усіма проблемами, які назбирались, мешканці звернулись до міського голови Золочева Ігоря Гриньківа.У вівторок, 7 квітня, провели збори мешканців вулиці Марка Черемшини за участю представників Золочівської міської ради: заступника міського голови Богдана Рибахи, інженера-будівельника Тараса Куйбіди, землевпорядника Петра Шумляка. Обрали головою вуличного комітету Григорія Канюку. І вирішили починати роботи. Уже невдовзі на вулиці Марка Черемшини порядкував грейдер. Та це – лише початок.

Орест Горбач, житель вулиці М. Черемшини, добре розуміє що лише за рахунок держави усі проблеми вирішити неможливо: «Люди не хочуть розуміти, що  ця вулиця і наша, і державна. Треба всім дбати. Сміття на вулиці  –  то не моя вулиця. Зараз на дорогах пишуть:  ти – не свиня, забери сміття. Нічого не хочемо робити. Тільки мені дай. Так привикли українці. Кожен біля свого двору має зробити порядок. Тоді, переконаний, і вулиця зміниться на краще».
Григорій Канюка, голова вуличного комітету, котрому доведеться організовувати сусідів, підштовхувати і їх, і владу, вже чимало запланував: «У нас дуже дружні та ініціативні сусіди. Ми запланували разом із сусідами та за сприяння міського голови Золочева багато робіт, щоб зробити нашу вулицю кращою. Уже був початок – розрівняли грейдером дорогу, яка була в ямах. У цій справі дуже допомогли Григорій Гевко та Юрій Сидорович (авт.: заступники голови вуличного комітету). Завдяки тому, що сусіди оплатили роботу грейдера, зроблено частковий ремонт дороги, відвід води, а також біля церкви розрівняли дорогу. Усе, що зробили покращило стан дороги на нашій вулиці. Та це не вирішить проблему із дорогою, бо вона руйнуватиметься, поки  кожен господар біля свого подвір‘я не зробить відвід води.
Також дуже хочемо зробити дитячий майданчик. Тому маємо на меті звернутись до міської ради з клопотанням про виділення земельної ділянки під будівництво дитячого майданчика. Дуже гарне гасло має «Об‘єднання «Самопоміч»: «Візьми і зроби!». І ми почали діяти».
Підтримує хороші починання і Богдан Вах, житель вул. М. Черемшини: «Добре, що ми обрали ініціативного голову вуличного комітету Григорія Канюку. Початок є.  Усі гуртом впорядкуємо вулицю, на якій живемо».
Петро Серкіс, котрий також тут мешкає і добре знає всі проблеми своєї вулиці, вважає: «Якщо ми будемо чекати, що на кожній вулиці міста за рахунок міського бюджету зроблять ідеальний порядок, то ніколи цього не дочекаємось. Мусимо долучатись до громадських справ усі. Гуртом, як кажуть, і батька легше бити (сміється). І порядок навести у всьому місті також. Бо воно ж наше. А починати доведеться кожному господарю біля свого двору. Зробиш сам, підштовхнеш до доброї справи сусіда».

Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора


 


 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.