Новини Золочівщини
10:54, 26 березня 2015
1468
0

Він – справжній патріот

Він – справжній патріот
Gazeta
Фото: НУС
Обов’язком кожного чоловіка є захист своєї сім'ї, дружини та дітей. Однак, за теперішніх умов – це і захист своєї країни. Тому тисячі чоловіків сумлінно виконують свій обов’язок перед українським народом і йдуть захищати незалежність та територіальну цілісність України. Серед таких чоловіків Руслан Товарницький, житель села Червоного. Залишивши вдома дружину та двох малих дітей, без вагань пішов воювати.
Дружина Руслана розповідає: «Отримавши повістку з військкомату, він ні на мить не задумався: йти чи ні. Він – справжній патріот. Не зважаючи, на проблеми із зором, Руслан відправився на Схід захищати рідну землю. Влітку буде рік, відколи Руслан проходить військову службу. Ми з дітками дуже сумуємо та хвилюємось за нього. Ще й до того ж вдома безліч роботи. Хата у нас старенька, дах потрібно відновлювати. Мені одній дуже важко, тому що доводиться робити всю чоловічу роботу самій».
Алла Товарницька розповіла про те, як загинули її два брати і батько. Матері у неї теж немає. Тому їй так важко без чоловіка. Проте пані Алла працює, не покладаючи рук, намагається привести до ладу свою домівку: «Багато допомогли небайдужі люди із села, також Золочівський лісгосп допоміг деревиною. Всім велике спасибі за розуміння та допомогу. Я не працюю, живемо «з городу», маємо все своє. Крім того, я продаю городину та саджанці суниці, малини та інші. Так і зводимо кінці з кінцями».
Днями до родини навідався представник ГО «Самопоміч», відомий меценат керівник ГО «Фундація Шопських» Федір Іванович Шопський, який привіз продукти харчування для родини та гостинці для дітей.
– «Об'єднання Самопоміч» активно допомагає учасникам АТО та їх сім'ям, – говорить Федір Іванович. – Ті, хто має можливість воювати, йде воювати, а ті, хто може допомогти, допомагає. Руслан Товарницький служить у першому батальйоні 24 бригади, саме однієї із тих бригад, яким наша громадська організація періодично допомагає.
Після розмови Федір Шопський побажав швидкого повернення чоловіка додому.
Небайдуже ставлення до людей, які потребують допомоги та підтримки, намагання допомогти комусь, бути корисним для суспільства, та зробити свій, нехай маленький внесок для загальної доброї справи. Ось що відрізняє активну громадську людину-патріота від пересічного громадянина.

Наталія Гурська
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.