Новини Золочівщини
09:05, 24 лютого 2015
1210
0

ЗВЕРНЕННЯ КОЛЕКТИВУ ПРАЦІВНИКІВ ГЛИНЯНСЬКОЇ МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

ЗВЕРНЕННЯ КОЛЕКТИВУ ПРАЦІВНИКІВ ГЛИНЯНСЬКОЇ МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ
Gazeta
Фото: НУС

 

Звернення

Ми, працівники Глинянської дитячої музичної школи, звертаємося до громадськості.

14 лютого 2015 року в ефірі каналу ZIK було трансльовано телепрограму «Інсайдери», в якій грубо порушено нормативні і етично-моральні правила журналістської діяльності.

У програмі журналісти телеканалу ZIK, задля скомпроментування начальника відділу культури і туризму Золочівщини та сфери культури району загалом, невід’ємною частиною якої ми, працівники Глинянської ДМШ являємося, оперуючи завідомо неправдивою інформацією, провели негласну відеозйомку матеріалів, на яких, представившись фізичними особами з реальною метою, надали завідомо неправдиву пропозицію з висловленням намірів майбутніх правопорушень щодо пропонованого договору купівлі-продажу нерухомості, яка перебуває у приватній власності Решітника Миколи Федоровича.

Ми вважаємо, що журналісти у своїх діяннях порушили Закони України у сфері захисту прав та свобод людини. Відповідно до ст. 307 Цивільного кодексу України, фізична особа може бути знята на відео виключно за її згодою, знімання фізичної особи без її згоди може бути проведено лише у передбачених законом випадках (діяльність правоохоронних органів). Кодекс етики українського журналіста передбачає, що журналіст має з повагою ставитися до приватного життя людини, а використання негласних прийомів збирання новин допускається виключно для забезпечення достовірності або точності матеріалу, такі прийоми можуть бути виправдані лише у разі, коли іншими способами зібрати інформацію неможливо.

Журналісти також посягнули на право фізичної особи на недоторканність ділової репутації, яке передбачене ст. 299 Цивільного кодексу України. Дане право було порушене шляхом створення та поширення недобросовісно отриманої інформації у вигляді псевдорезонансного матеріалу, нарізки якого були вирвані з контексту та мали на меті сформувати негативну думку у суспільній свідомості про Решітника М.Ф., зруйнувати усталений його авторитет у громадськості та створити упереджене ставлення до всієї галузі культури району, до якої ми, педагогічний колектив Глинянської ДМШ, маємо безпосереднє відношення.

Протягом перебування Решітника М. Ф. на посаді начальника відділу культури і туризму Золочівської РДА, він проявляє себе як відповідальний та професійний керівник. За його прямого розпорядження відповідно до нашого прохання у приміщенні Глинянської ДМШ було ліквідовано багаторічні технічні проблеми, які негативно позначалися на навчальному процесі. Було проведено оздоблювальні внутрішні роботи, заміна вікон та дверей, закупівля нових музичних інструментів та шкільних меблів.

З професійної точки зору, Решітник Микола Федорович був і залишається висококласним спеціалістом у своїй, а отже, нашій спільній справі.

З повагою, працівники Глинянської ДМШ,

 

 

 

1-Glinyani.pdf [1,36 Mb] (завантажень: 12)

 

Glinyani.pdf [480,12 Kb] (завантажень: 8)

 


 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.