Новини Золочівщини
01:07, 06 лютого 2015
1157
0

Дай, боже, діждати нової коляди

Дай, боже, діждати нової коляди
Admin
Фото: НУС

Творчий звіт Центру дитячої та юнацької творчості «Коляда скликає друзів» пройшов 1 лютого 2015 року у РНД ім. І. Білозіра.  Вступне слово прозвучало із вуст директора ЦДЮТ Ольги Петришин.

На сцені відбувається дивовижне дійство святкування Різдва Христового в українській родині. Господар (Тарас Криницький) з господинею (Уляна Буртняк) та зі своїми діточками (вихованці музично-драматичного гуртка) гостинно запрошують до хати колядників. І звучить дзвінка коляда з уст учасників фольклорних ансамблів «Древо», «Животоки» та молодшої групи «Ладо» (керівник Ольга Чепелюк). То поодинці, то гуртом колядують вони господарям, їх донечці, дідусеві і навіть бджолам, щоб не перевелись, цілющий мед давали.

Не встигли озирнутися, як прийшов другий празник – святого Василя. До хати господарів завітала справжня Маланка (Віталій Білінський), з піснями та танцями (танцювальний колектив «Дивограй» – керівник Марія Марчук та танцювальний колектив «Марічка» – керівник Марія Грицонів), розвеселивши усіх присутніх. Новорічними піснями дівчата побажали миру і спокою на землі, достатку в господі та прибутку в домі. Впродовж усього свята віншував, посівав, щастя й радості бажав вихованець ансамблю «Древо» Богдан Чепелюк.

Та ось замерехтіли тисячі зірочок. Вони сповістили про прихід третього празника – Йордану:

Із уст в уста, від роду і до роду,

Полинула щедрівка до народу.

Попросивши дозволу у господарів, діти щедрували. До них приєднались батьки, котрі й собі зайшли у гості до господарів,  почали колядувати разом зі своїми дітьми. І полинула спільна коляда Золочівщиною.

За це господиня, як здавна повелось, пригостила усіх гостей-колядників пампушками, яблуками та горішками.

А у фойє Народного дому гості свята мали змогу побачити й оцінити справжню, неповторну красу дитячих робіт. Це витвори з бісеру (кер. гуртків О. Бойко, М. Жук, М. Карабін), витинанки (кер. гуртка Л. Корнилюк), ляльки-мотанки (кер. гуртків Н. Твердохліб, Г. Ткач) обереги «Коляда» (кер. гуртків Н. Чайковська, О. Патрик). До  уваги жителів міста була представлена велика виставка дитячих художніх робіт на зимову тематику (кер. гуртків О. Кирилова, Г. Гевко). Кожен з гостей міг знайти для себе щось нове і почерпнути ту казково чисту енергетику дитячих робіт і поринути у казковий світ дитинства.

Ось і минули свята. Як кажуть в народі: прийшов Предтеча – забрав свята на плечі…

Дякували за коляду вихованцям ЦДЮТ т. в. о. голови Золочівської райдержадміністрації  Володимир Недзельський та начальник відділу освіти Володимир Бартошик.

 Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.