Новини Золочівщини
01:02, 06 лютого 2015
789
0

90-ліття Неоніли Самодурової

90-ліття Неоніли Самодурової
Admin
Фото: НУС

Юна Неоніла Корчевська про війну знала не з книжок та кінофільмів. Дівчині було лише 18, коли довелось захищати рідну землю від німецько-фашистських загарбників. Впродовж 1943–1944 років зазнала всіх митарств партизанського життя.

Ніною кликали золочів‘яни молоду двадцятирічну дівчину-східнячку Неонілу Корчевську, що у 1946 році приїхала у наше місто, яке стало її долею, її другою батьківщиною. Бо ж тут, у Золочеві, 21 березня 1947 року вийшла заміж за офіцера і стала Неонілою Самодуровою. Тут пройшли найкращі і найсумніші хвилини її життя. Містяни й донині називають беззмінного з 1966 аж до 1981 року секретаря виконкому Золочівської міської ради депутатів трудящих (згодом народних депутатів) Ніною Антонівною. А з 1981 року продовжила трудову біографію в управлінні водопровідно-каналізаційного господарства.

До неї несли свої запити і пропозиції, тривоги і біди, претензії і проблеми. І вона, відповідальна, строга, надзвичайно працьовита, з дуже загостреним відчуттям справедливості – намагалась допомогти, порадити, підтримати…  Акуратність, витонченість у всьому, висока внутрішня культура, завжди білий комірець до сукні або білосніжна блузка… Такою знають її жителі міста.

Сьогодні Неоніла Антонівна Самодурова відзначає славний ювілей – їй виповнилось дев‘яносто років. Ювілярка народилась 5 лютого 1925 року.

В цей такий важливий для Вас, Неоніло Антонівно, день колектив газети «Наша українська справа» щиро вітає Вас і зичить здоров‘я, добра, миру і багато-багато світлих і добрих років життя.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.