Новини Золочівщини
20:18, 16 січня 2015
1466
0

Коляда! Коляда! Йде до нас коляда!

Коляда! Коляда! Йде до нас коляда!
Admin
Фото: НУС

Знову у збуреному і збентеженому світі, де панує розбрат і смуток, над Україною лунає тихий і радісний голос ангельського благовістя: Христос Рождається! Різдво Христове – найвеличніше свято всього християнства, бо Син Божий, Творець Всесвіту, став людиною.

У ці святкові дні,  хори ангельські і людські поєднуються, оспівуючи народження Спасителя світу. Власне, українці прославляють Ісуса Христа співом колядок – різдвяних гімнів, різноманітних за мелодіями, глибоких за змістом, багатих на поетичні образи. Подібно до перших свідків народження Божого Дитятка, бідних пастушків та мудреців, які подолали далеку дорогу, люди вітають Спасителя: «Бог Предвічний народився, прийшов днесь із небес, щоб спасти люд свій весь».

До величного різдвяного співу приєдналися і парафіяни церкви св. Софії УАПЦ м. Золочів, які протягом святкових днів привітали з колядками та вінчуваннями жителів міста. Народні співаки з числа парафіян, а також хористи дорослого та дитячого хорів, разом з керівниками прославляли народження Христа Спасителя, дякували Йому за всі Його благодіяння, за радість, за Його безмежну любов.

Взявши за основу слова народної творчості: «Від хати до хати – заколядувати» – міцно трималися цього правила. Колядники були у кожній домівці, де їх чекали з нетерпінням.  Бо, Різдвяний час, особлива нагода, щоб оживити духовне життя, переживаючи таїнство зустрічі з вічним Богом. Тим самим збагатили Христовою вірою особисте життя,  родинне, парафіяльне, загальноцерковне. Співаки виявляли духовне піднесення у Різдвяних колядках, які передають глибоку віру і радість відчуття вдячності та гідності вільної Божої дитини: «Слава Богу! – заспіваймо,  честь Сину Божому, Господеві нашому поклін віддаймо».

Власне прекрасною нагодою послухати  Різдвяних піснеспівів у виконанні  кращих творчих колективів Золочівщини став концерт «Вістку радісну несем» в Народному домі ім. І. Білозіра, який відбувся 11 січня 2015р. У цьому концерті прийняв участь і парафіяльний хор церкви св. Софії, який виконав колядку «У нашому дворі» (М.Леонтович), «Землю Юдейську» (за о. В. Стехом) та « Рай розвився» (обр. О. Стадника).

Прийшла колядка і до владних кабінетів. 12 січня 2015 р. наймолодші парафіяни церкви св. Софії разом з автором цих рядків колядували спільно з  т. в. о. голови райдержадміністрації Володимиром Недзельським, міським головою Ігорем Гриньківим, працівниками Золочівської РДА та міської ради, начальником відділу освіти Золочівської РДА Володимиром Бартошиком та іншими працівниками державних установ, жителями м. Золочів. Діти вперше виконали різдвяну пісню «Коляда», автором якої є Володимир Банах.

Співаймо колядок, прославляймо Народженого ради нас Спасителя Світу!

Настоятель церкви св. Софії отець Василь Саган та парафіяни висловлюють щиру подяку усім жертводавцям.

Нехай щасливим і благословенним буде для вас Новий  рік!

Неля МЕЛЬНИК,

регент парафіяльного хору церкви Св. Софії УАПЦ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.