Новини Золочівщини
13:29, 05 грудня 2014
1108
0

Лікують лікарі і... культура

Лікують лікарі і... культура
Gazeta
Фото: НУС
 



 
Двадцять шість бійців, котрі були поранені у зоні проведення Антитерористичної операції і проходять реабілітацію у Львівському військовому госпіталі, у суботу, 29 листопада побували на екскурсії у Золочівському замку.
Президент Благодійного фонду імені героя України Бориса Возницького Ігор Жук розповів, що фонд опікується більше, ніж двадцятьма військовими госпіталями, в яких перебуває на лікуванні багато поранених з важким морально-психологічним станом. Працюють психологи та психіатри. Та ліки того не роблять, що робить культура. Тому й влаштовують для поранених бійців такі екскурсії у замки, водять в театри, на концерти. Так намагаються їх відволікти, переключити, щоб не замкнулись у собі. Цього дня бійці побували на екскурсіях ще в Олеському та Підгорецькому замках, де їм також влаштували теплий прийом. Тут є хлопці з різних куточків України. Більшість з них не були в жодному з цих замків. Воїни вражені їх красою, з цікавістю слухають історію країни, яку вони захищають. Також для поранених воїнів влаштовують екскурсії у Музей зброї «Арсенал» у Львові, де експонується виставка різноманітної зброї понад тридцяти країн світу.
Захоплюючі розповіді екскурсоводів Золочівського замку сподобались нашим бійцям.  Велику подяку висловив Президент Благодійного фонду керівнику та працівникам Золочівського, Олеського та Підгорецького замків, усім, хто долучився до того, щоб бійці цікаво провели цей день, а також ресторанам «Гридниця» та «Равелін», де хлопців гостинно почастували смачним обідом.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.