Новини Золочівщини
20:08, 23 листопада 2014
1374
0

Нехай оберігає вас високе небо

Нехай оберігає вас високе небо
Admin
Фото: НУС

Цей 2014 рік вніс в лексикон пересічного українця дуже військові терміни: «дислокація», «ротація», «АТО», «гради», «блокпости», «вантаж-200»…

На Донбасі війна. Вже сім місяців гинуть захисники України, мирні люди, серед яких діти. Незважаючи на мирні ініціативи Президента України, мирні угоди, підписані у Мінську, світові санкції проти Росії-агресора. Ця війна за рідну землю, за непорушність державних кордонів, за незалежність держави Україна.

Ми прикипаємо до екранів телевізорів, коли передають новини зі Сходу України, долучаємось до допомоги армії, як матеріальної, так і моральної. Зокрема, у нашій школі така допомога розпочалась вже 1 вересня: на загальношкільній лінійці на окремому столику стояла скринька, у яку всі бажаючі могли покласти посильний внесок. Згодом ми організували шкільний «солодкий» ярмарок-офіру пораненому бійцю АТО, випускнику школи Владиславу Заброцькому. Учениці восьмих класів сплели камуфляжну сітку, яка дуже потрібна на фронті. Кожен учень 1–2 класів написав листа з малюнками для наших героїв. Уроки історії України починаються з міні-інформації про події на Донбасі. Кожен учень веде «Щоденник громадянина України», в який записує найсвіжіші повідомлення про війну, створюючи календар подій.

І все ж найважливішими є зустрічі з безпосередніми учасниками бойових дій, випускниками школи різних років. У вересні-жовтні з правдивими розповідями про війну до школи завітали офіцери та військовослужбовці контрактної служби Віктор Барабаш, Тарас Попадюк, Михайло Ковбаса, Василь Пітушевський. Війна змінила їх ставлення до життя, їх розуміння про призначення людини. Вони подорослішали на багато років, пройшовши через поранення, втрати побратимів… Для рідної школи наші випускники-військові – Герої, бо захищають кожного з нас, не дбаючи про власне життя, оберігаючи таку до болю рідну українську землю.

 Доземний уклін кожному військовому АТО. І хай кожного з Вас оберігає Високе Небо. 

Тетяна Тихонова,

вчитель історії

Золочівської ЗОШ № 3

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.