Новини Золочівщини
18:36, 10 січня 2014
1213
0

ЩОБ БУЛИ ОБ'ЄДНАНІ В ЛЮБОВІ ДО БОГА І ДО УКРАЇНИ

ЩОБ БУЛИ ОБ'ЄДНАНІ  В ЛЮБОВІ ДО БОГА І ДО УКРАЇНИ
Admin
Фото: НУС

Започаткована ще на початку 90-х років минулого століття добра традиція спільною молитвою проводжати рік, що минає, привела золочів‘ян 31 грудня 2013 року до міської ялинки на Вічевій площі. Усі щиро молилися, дякуючи Господу за прожитий рік, і просили Божого благословення на рік прийдешній. Спільну молитву звершили декани усіх конфесій Золочівщини. Від імені священиків золочівську громаду вітав отець Іван Майкович (ЧСВВ): «Ми молимося і просимо Христа, розп‘ятого і воскреслого, щоб він нам допоміг поєднатися у великій любові. Молимося до Ісуса, котрий спочиває в яслах у Різдвяний час, щоб він своїми рученятами (маленький Бог великою любов‘ю) обійняв кожну людину, кожну християнську душу, привернув її до себе. Ми молимося, щоб усі ми, розділені, стали єдині. Ми повинні один одного шанувати, незважаючи на політичні уподобання. Ми повинні бути християнами з великої букви, бо коли будемо мати велику любов у нашому серці, Божа любов буде спочивати на кожній християнській душі. Бажаю батькам і матерям великої любові до своїх дітей. Виховувати їх, як чесних і справедливих християн, щоб вони були утвердженням сили з висоти через дії Святого Духа, щоб вони були укріплені Святими Тайнами, які для нашого освячення залишив Господь. Щоб ми, так поділені і соціально, і політично, і конфесійно, були об‘єднані в любові до Бога і до України.»

Привітав золочів‘ян з прийдешнім Новим 2014 роком та Різдвом Христовим голова Золочівської районної ради Володимир Недзельський. Бажаючи добра, здоров‘я злагоди та миру в сім‘ях, родинах, він висловив сподівання, що 2014 рік дозволить нам увійти у велику сім‘ю європейських народів.

Традиційно вітав громаду з наступаючим роком і міський голова Золочева Ігор Гриньків: «Яким для нас був 2013 рік? Він був сповнений важкої праці, але плідний – кращий, як торік. Без розуміння спільних наших завдань, проблем у громаді і без праці кожного з нас на громадський інтерес, не отримаємо бажаного результату. Через те, дайте кожен собі одвіт за те, наскільки долучився до громадського. Розумію, що маємо ще у громаді великий ресурс, бо будемо складати молитву, щоб лінь і байдужість пішли з наших сердець і тоді результат буде значно кращим. Переконаний, що спільною працею зробимо наше місто кращим. Хочу сьогодні скласти слова щирої подяки нашим священикам за ту жертовну працю, за міжконфесійну злагоду, за той мир, котрий панує у Золочеві. Дякую усім вам, дорогі золочів'яни. Зичу кожній родині здоров‘я, миру, спокою, злагоди. Вітаю вас із Новим роком та Різдвом Христовим.»

Дзвінка новорічна пісня, зворушлива коляда у виконанні народного хору «Опілля» районного Народного дому додали золочів‘янам святкового новорічного настрою.

А вже вдень 1 січня 2014 року новорічна ялинка зустрічала золочівську дітвору. Веселими жартами, піснями, віншуваннями вітали із Новим роком дітей та всіх гостей вихованці Золочівського центру дитячої та юнацької творчості.

 

Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.