Новини Золочівщини
17:32, 26 вересня 2014
1233
0

Галицькі матері – захисникам України

Галицькі матері – захисникам України
Admin
Фото: НУС

З 13 до 25 вересня у районах Львівщини збиратимуть для українських воїнів  теплі речі, ліки, дощовики, гумовці та продукти харчування. Масштабний всенародний збір найнеобхіднішого для захисників територіальної цілісності України  організовує громадська ініціатива «Матері мобілізованих».

З настанням осені та різким погіршенням погоди нагальною стала потреба забезпечити бійців теплими речами та продуктами. Адже чим холодніше на вулиці – тим ситнішою має бути їжа.

– Для матерів українські бійці є передовсім їхніми синами. Тому природно, що разом з побажаннями перемоги, витривалості, мужності  для наших захисників територіальної цілісності, ми переймаємося і тим, щоб вони не мерзли і не були голодними, – говорить Ліда Котеляк. –  Поки ще немає приморозків і сильних холодів мусимо подбати про те, щоб наші хлопці були готові і забезпечені відповідним одягом.

Попри оголошене перемир’я, не можна бути певним у дотриманні «режиму припинення вогню» з боку ворога.

– Ми вже не раз переконувались, що вірити Путіну, а отже і солдатам його армії,  не можна. На жаль, розуміємо, що відновлення бойових дій може бути будь-якого дня. – каже голова ГІ «Матері мобілізованих». – Що більше, незважаючи на домовленість про припинення вогню, обстановка в зоні АТО залишається напруженою. Ми усією громадою маємо допомогти зібрати найнеобхідніше для них.

До акції «Галицькі матері – захисникам України» долучаються і діти. Вони малюватимуть для наших захисників свої малюнки. Бійці з передової часто розповідають, що дитячі малюнки – це те, що додає сил і впевненості на передовій. Адже дитячий малюнок володіє особливою енергетикою щирої дитячої душі. І заради тих дітей – чужих і своїх – наші українські воїни ризикують щосекунди життям і здоров’ям. А ще солдати кажуть, що дитячі малюнки у наметах є своєрідними оберегами.

Відтак у рамках акції «Галицькі матері – захисникам України» учні у школах малюватимуть своє бачення світу, писатимуть побажання для захисників територіальної цілісності нашої держави.

Завершиться масштабний збір речей та продуктів для воїнів АТО у райцентрах Львівщини.

Опісля колона вантажівок доставить зібране на Схід України.

ГІ «Матері мобілізованих» закликає  усіх долучитись до збору допомоги, яку для зручності  збиратимуть у визначені дні у кожному населеному пункті.

 

Оксана Підлісна

 

P.S.: До речі, за минулий тиждень у Золочівському районі представники ГІ «Матері мобілізованих» передали Навчальному центру Національної гвардії України у Золочеві набір інструментів для ремонту техніки в бойових умовах.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.