ОДПІ
13:23, 09 листопада 2017
869
0

Спрощена система оподаткування: виправлення помилок у Книзі обліку доходів

Спрощена система оподаткування: виправлення помилок у Книзі обліку доходів
Gazeta
Фото: НУС

Відповідно до п.п. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу України платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи – підприємці), які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Платники єдиного податку третьої групи - ФОП, які є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів та витрат. Форми книг та порядки їх ведення затверджені наказом Мінфіну України від 19.06.2015 № 579. Для реєстрації книг такі СГД подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник книги (п.п. 296.1.2 п. 296.1 ст. 296 ПКУ).

У разі обрання платником податку ведення книги обліку доходів (книги обліку доходів і витрат) в паперовому вигляді записи у книзі виконуються розбірливо чорнилом темного кольору або кульковою ручкою. Внесення виправлень здійснюється шляхом нового запису (з відображенням від’ємного або позитивного значення), який засвідчується підписом платника податку (п.п. 3 п. 3 Порядків).

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.