ОДПІ
11:05, 22 серпня 2017
522
0

Про зміни в адмініструванні ПДВ роз’яснили у податковій

Про зміни в  адмініструванні ПДВ роз’яснили  у податковій
Gazeta
Фото: НУС

Фахівцями Золочівського, Перемишлянського відділень Буської ОДПІ проведено семінар для юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з актуальних питань податкового законодавства.

В ході заходу присутнім роз’яснили функціювання системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних та розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків. Проінформували про зміни, внесені наказом Мінфіну України від 21.07.2017 р № 654, зокрема, змінено спосіб визначення величини залишку різниці, яка підлягає порівнянню з обсягом постачання товару/послуги, зазначеної в податковій накладній/розрахунку коригування; змінено пункт 2 Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН. Так, письмові пояснення та копії документів, зазначені у цьому Переліку, платник податку подаватиме до ДФС лише в електронному вигляді. Також зазначили, що постановою КМ України від 19.07.2017 №536 внесено зміни до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість (чинний з 22 липня), зокрема:

- врегульовано питання перенесення значення реєстраційної суми ПДВ у випадку реорганізації платника; передбачена можливість сплати до бюджету податкових зобов’язань за уточнюючими розрахунками через електронні рахунки;

- прописана норма, яка передбачає повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з податку, зарахованих до бюджету з електронного рахунка платника податку в порядку, визначеному пунктом 200 1.5 Кодексу. Відповідне повернення здійснюється шляхом перерахування таких коштів виключно на електронний рахунок платника податку, а у разі його відсутності на дату звернення платника податку із заявою про повернення надміру сплачених податкових зобов'язань з податку чи на дату фактичного повернення коштів - шляхом перерахування на поточний рахунок платника податку в установі банку.

- втратила чинність, постанова від 25.01.2012р. №73 «Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».

Крім цього, розглянуті питання оподаткування заробітної плати, застосування податкової соціальної пільги, дотримання вимог трудового законодавства.

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.