ОДПІ
16:39, 17 серпня 2017
656
0

Змінено порядок застосування податкової застави контролюючими органами

Змінено  порядок застосування податкової застави контролюючими органами
Gazeta
Фото: НУС

 

Буська ОДПІ повідомляє, що з 04.08.2017 набрав чинності наказ Мінфіну України від 16.06.2017 №586, яким затверджено новий Порядок застосування податкової застави контролюючими органами (далі – Порядок).

Дія цього Порядку поширюється на платників податків – фізичних осіб, юридичних осіб та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність, що є об’єктом оподаткування відповідно до Податкового кодексу України і на яких покладено обов’язок із сплати податків, зборів, платежів згідно з Кодексом.

З метою забезпечення виконання платником податків обов’язків, визначених Кодексом, майно такого платника податків, передається у податкову заставу.

Право податкової застави виникає:

 

- у разі несплати у строки, встановлені кодексом, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної платником податків у податковій декларації, – з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку;

 

- у разі несплати у строки, встановлені кодексом, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної контролюючим органом, – з дня виникнення податкового боргу;

 

- у випадку, визначеному в п.100.11 ст.100 «Розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу платника податків» Кодексу, – з дня укладання договору про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань.

 

Порядком також визначено, зокрема, що право податкової застави не застосовується, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020гривень).

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.