ОДПІ
15:19, 16 грудня 2016
661
0

На зустрічі із платниками обговорили зміни до заповнення звітності з акцизного податку

На зустрічі із платниками  обговорили зміни  до  заповнення звітності  з акцизного податку
Gazeta
Фото: НУС

На черговому практикумі в Золочівському відділенні Буської ОДПІ податківці нагадали порядокнарахування акцизного податку та роз’яснили новації у заповненні звітності, які набули чинності з 22 листопада ц.р. відповідно до наказу Мінфіну України від 26.09.2016 № 841. Зокрема, декларацію доповнено двома додатками: додаток 11 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального відповідно до підпункту 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу» та додаток 9 «Заява про порушення особою, яка реалізує пальне, порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної/ розрахунку коригування». У Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку внесено зміни у розділ В «податкові зобов’язання з реалізації палива» та розділ Д «реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів».

Додаток 11 обов’язково заповнюється всіма платниками (юридичними та фізичними особами) акцизного податку з реалізації пального (в тому числі виробниками) незалежно від того, чи був у звітному періоді об’єкт оподаткування. Додаток 9 заповнюється особою, яка отримує пальне, та подається разом із Декларацією та копіями документів, передбачених пунктом 231.10 статті 231 розділу VІ Кодексу, до контролюючого органу за місцем обліку платника податків у строки, передбачені для подання податкової декларації.

Додаток 6„Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів”(раніше це був розділ Ґ) викладено у новій редакції, відповідно до якої бланк додатка розділено на два розділи:

- розділ І заповнюється суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі – платниками акцизного податку при здійсненні роздрібної торгівлі пивом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, тютюном та промисловими замінниками тютюну;

- розділ ІІ заповнюється суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі – платникамиакцизного податку при здійсненні роздрібної торгівлі пальним.

Додаток 6 заповнюється окремо для кожного місця здійснення реалізації підакцизних товарів з обов’язковим зазначенням відповідного коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ.

На завершення зустрічі нагадали про запровадження мінімальних цін на алкогольні напоїта зазначили, що детальні роз’яснення декларування акцизного податку викладені у листі ДФС України від 09.12.2016 № 39423/7/99-99-15-03-03-17.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.