ОДПІ
16:29, 11 жовтня 2016
817
0

Про сплату податку на нерухомість – на проведеній зустрічі

Про сплату податку на нерухомість – на проведеній зустрічі
Gazeta
Фото: НУС

З початку 2016 року власники житлової та нежитлової нерухомості Золочівщинисплатили до місцевих бюджетів 545,5 тис.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 165,1 тис.грн., або на 16,6 % більше планових призначень, зокрема, у вересні - 16,6 тис.гривень. Про це повідомив керівник Золочівського відділення Буської ОДПІ Роман Денис на зустрічі із ЗМІ.

Посадовець нагадав, що цьогоріч за новими правилами сплачують податок на нерухомість лише юридичні особи. Громадянам надіслано податкові повідомлення - рішення з податку на нерухомість, якою вони володіли в 2015 році, за правилами оподаткування минулого року. Наразі, згідно зі ст. 265 Податкового кодексу України об'єктом оподаткування є об'єкти житлової та нежитлової нерухомості. Для всіх платників податку на нерухомість передбачено, що база оподаткування зменшується: для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 м2; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 м2; для різних типів об'єктів житлової нерухомості – на 180 м2.

Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради залежно від місця розташування та типів об'єктів нерухомості в розмірі, що не перевищує 3 відс. мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного, за 1 кв.м бази оподаткування (в 2015 році – не більше 2 відс.). Тобто, у 2016 році максимальний розмір податку за 1 кв.м становить 41,34 грн. (в 2015 році – 24,36 грн.).

Платять податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості (відповідно до статті 266 Податкового кодексу України). Якщо юридичні особи самостійно нараховують суму податку на нерухомість і сплачують її щокварталу, то громадян про нарахований їм податок на нерухоме майно повідомляють територіальні органи ДФС за місцем реєстрації нерухомості.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.