ОДПІ
00:15, 08 жовтня 2014
969
0

За нерухоме майно звітуватимемо за новою формою

За нерухоме майно звітуватимемо за новою формою
Admin
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ нагадує про те, що порядок нарахування і сплати податку на нерухомість регламентується ст. 265 Податкового кодексу України, а  платниками податку на нерухоме майно є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості.

Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м бази оподаткування.  

Слід зауважити, що з 01.04.2014 р. база оподаткування об'єктів житлової нерухомості визначається виходячи із загальної площі об'єкта нерухомості, в тому числі його часток.

Пільга з податку на нерухоме майно надається фізичним особам не на один об’єкт нерухомості, а на сумарну житлову площу: для квартир –120 м.кв., будинків- 250 м. кв., квартир і будинків - 370 м. кв. За умов перевищення пільгових метрів громадянам доведеться сплатити податок у розмірі від 1 до 2,7 % від мінімальної зарплати за кожен надлишковий квадратний метр. Однак, пільги не надаються на об`єкти оподаткування , що використовуються їх власниками  з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності). 

Звертаємо Вашу увагу на те, що з 16 вересня поточного року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 735 від 01.07.2014 року «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Ознайомитися із формою вищевказаної декларації можна на офіційному веб-порталі  Державної фіскальної служби України у розділі «Електронні форми документів» за адресою: (http://sfs.gov.ua/).

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.