ОДПІ
21:22, 21 червня 2016
896
0

Про особливості оподаткування нерухомості у 2016 році – йшлося під час брифінгу

Про особливості оподаткування нерухомості у 2016 році  –  йшлося  під час брифінгу
Gazeta
Фото: НУС

Про особливості справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у 2016 році для громадян розповів начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Золочівської ОДПІ Олег Сембай під час зустрічі із представниками місцевих ЗМІ.

Посадовець зазначив, що як і раніше, його сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, що є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Платники – фізичні особи у 2016 році сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року. До 1 липня 2016 року за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) будуть направлені (вручені) податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

«Пільгові метри», які не будуть оподатковуватися, не змінилися – 60 кв. м для квартир, 120 кв. м - для житлових будинків та 180 кв. м - для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток ( будинків та квартир).

На завершення брифінгу О.Сембай наголосив, що з метою проведення вірного нарахування (правильного визначення) податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки громадяни запрошуються до податкової для проведення звірки даних по нерухомості.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.