ОДПІ
12:06, 15 серпня 2016
652
0

На зустрічі із фахівцями управління Пенсійного фонду

На зустрічі   із  фахівцями  управління  Пенсійного фонду
Gazeta
Фото: НУС

З метою уникнення помилок при поданні страхувальниками звітів по єдиному соціальному внеску та якісного ведення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, 12.08.2016 року в Золочівському відділенні Буської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч завідувача сектору ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем Золочівського об`єднаного управління ПФУ Львівської області Ірини Малькевич,завідувача сектору обслуговування платників Золочівського відділення Буської ОДПІ Ірини Лазорчик із спеціалістами сектору обслуговування платників, які безпосередньо здійснюють приймання та опрацювання звітності по ЄСВ.

Найбільш актуальною темою для обговорення стало своєчасне подання страхувальниками звітів по єдиному соціальному внеску та виправлення тих звітів, які є в статусі «Помилка завантаження» і недопущення таких помилок в майбутньому. Адже такі випадки призводять до викривлення відомостей та не занесення інформації про стаж, заробіток, трудові відносини, пільговий стаж по застрахованій особі до персональної облікової картки даної особи в реєстрі застрахованих осіб. Також, Ірина Лазорчик наголосила на необхідності сплати єдиного соціального внеску з мінімальної заробітної плати та її відображення у звітності. Розглянуто різні ситуації перебування працівників у трудових відносинах. В ході наради, Ірина Малькевич повідомила спеціалістам фіскальної служби і те, що для покращення якості та оперативності обслуговування громадян щодо надання електронних послуг Пенсійного фонду, можливості подальшого впровадження технології електронного урядування в соціальній сфері, свого часу було створено Інтернет – портал за адресою portal.pfu.gov.ua .

В такий спосіб застрахована особа (працівник), яка зареєстрована на порталі, може отримувати щомісяця на свою електронну скриньку дані з системи персоніфікованого обліку, що дає можливість контролювати свого роботодавця. Страхувальники (роботодавці), які зареєстровані на порталі, можуть отримувати виписки з даними про стан розрахунків, контролювати надходження коштів, звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та виникнення заборгованості з його сплати.

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.