ОДПІ
09:17, 02 серпня 2016
657
0

Затверджено Порядок контролю за досягненням платників єдиного податку гранич

Затверджено Порядок контролю за досягненням платників єдиного податку  гранич
Gazeta
Фото: НУС

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року N 439 затверджено Порядок здійснення контролюючими органами контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп обсягу доходу, визначеного п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України.

Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Порядком встановлено, що для визначення граничного обсягу доходу враховуються в сукупності усі види доходів, які отримані платником єдиного податку від провадження підприємницької діяльності протягом календарного року незалежно від обраних видів діяльності.

Для здійснення податкового контролю використовується податкова інформація, зібрана та/або отримана контролюючими органами, та яка зберігається з урахуванням результатів її опрацювання в інформаційних базах контролюючих органів або безпосередньо посадовими (службовими) особами таких органів.

Для отримання податкової інформації контролюючі органи можуть:

 

- звертатися до платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин з письмовим запитом про подання податкової інформації;

- проводити зустрічні звірки даних суб'єктів господарювання стосовно платників єдиного податку.

Також, для здійснення контролю можуть проводитися документальні позапланові та фактичні перевірки.

Порядок набере чинності з дня опублікування.

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.