ОДПІ
18:40, 03 липня 2015
852
0

Зміни щодо застосування касової техніки

Зміни щодо застосування касової техніки
nus
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, що Парламентом ухвалено Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій" .

Законодавчим актом тимчасово звільняються від санкцій за порушення вимог цього Закону:

- суб'єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку, при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) - до 1 липня 2015 року;

- суб'єкти господарювання при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються не у касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування - до 1 січня 2016 року".

 

Пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України викладено в такій редакції:

 

" Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку:

- першої групи;

- другоїта третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку".

Законом доручено Кабінету Міністрів до 1 вересня 2015 року розробити порядок перевірки суб'єктів господарювання.

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.