ОДПІ
15:42, 01 липня 2016
734
0

До України прибула місія США з реформи митниці

До України прибула місія США  з  реформи  митниці
Gazeta
Фото: НУС

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із делегацією митної й прикордонної служби США, яка прибула в Україну для оцінки потреб з реформи української митниці.

Місія з оцінки потреб митниці буде працювати в Україні до 11 липня, за результатами чого буде сформовано план дій реформи й почато його виконання.

Щодо мети реформи митниці, посадовець відзначив, що на пунктах пропуску необхідно провести технічну модернізацію, зокрема встановити сканери, системи спостереження, сучасні системи реагування на порушення, удосконалити програмне забезпечення, впровадити обмін базами даних з митницями сусідніх країн, провести кадрове перезавантаження персоналу митної служби й підвищити рівень їхньої відповідальності, а також забезпечити якісний сервіс для бізнесу й громадян у місцях митного оформлення.

Глава уряду відзначив, що перед місією США поставлено завдання оцінити реальний стан справ і потреби митної служби України щодо реформування, визначити необхідні для її модернізації технічні засоби, критерії підготовки й відповідальності персоналу й напрацювати план дій реформи.

Прем’єр-міністр висловив сподівання, що такий план дій буде розроблено до середини серпня з тим, щоб перейти до його практичного виконання. У свою чергу уряд і Державна фіскальна служба України будуть максимально сприяти місії США з оцінки потреб щодо надання необхідної інформації.

Організація роботи місії за участі експертів митної й прикордонної служби США в розробці реформи митної служби України стала результатом домовленостей Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Комісаром Бюро з митних питань і охороні кордонів США Гилом Керликовски під час його візиту в Київ 23 травня 2016 року. Робота місії також обговорювалася під час зустрічі Володимира Гройсмана з віце-президентом США Джо Байденом, який підтвердив готовність Адміністрації Сполучених Штатів Америки надати підтримку в реформуванні української митниці.

 

Золочівське відділення Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.